Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fotball-VM for kvinner 2019

Motivert av radioprofil

Caroline Graham Hansen var utilgjengelig for pressen i dagene før Australia-kampen, men var aktiv på Twitter.

NØKKELSPILLER: Caroline Graham Hansen har hatt et veldig bra mesterskap for Norge. Her på vei fra Nice til Le Havre søndag. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix
NØKKELSPILLER: Caroline Graham Hansen har hatt et veldig bra mesterskap for Norge. Her på vei fra Nice til Le Havre søndag. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix Vis mer

NICE (Dagbladet): «Norsketilstander på P3 har skjønt det! Applaus til Adelina og Tete! #brabrabra», skrev Graham Hansen på Twitter onsdag kveld.

Overfor Dagbladet utdyper hun Twitter-meldingen, som er vanskelig å tyde.

Ifølge Graham Hansen handler meldingen om radioprogrammet «Norske Tilstander» på NRK P3 med Tete Lidbom og Adelina Ibishi som programledere:

- De har fulgt med på oss gjennom hele fotball-VM og jeg synes det er gøy å høre på dem. De har reklamert for oss og sagt at folk må ta en stilling til oss for at interessen for damefotball skal bli større. Adelina er ikke så veldig fotballinteressert, men hun har mye følelser. Tete står mer for det fotballfaglige., sier Graham Hansen, og fortsetter:

- Han sa, med rette, at vi ikke var så gode mot Sør-Korea. Det ga oss motivasjon til å gi dem en sykt kul opplevelse, så nå forventer jeg at de snakker om denne 8-delsfinalen på mandag. Det hadde vært kult, sier Graham Hansen og ler.

Norges største stjerne ble skadet mot Sør-Korea i siste gruppespillskamp forrige mandag, og måtte byttet ut. På benken kom tårene, og det var knyttet usikkerhet til hvorvidt hun skulle spille mot Australia lørdag eller ikke.

Skaden så imidlertid ikke ut til å plage Graham Hansen, som spilte samtlige 120 minutter, i tillegg til å score i straffesparkkonkurransen.

- Dagene frem mot kampen var egentlig ganske greie. Jeg hadde god kontroll på skaden og fikk fantastisk oppfølging inn mot kampen. Jeg er glad for at det gikk bra. Det var en vanskelig kamp mot Sør-Korea, men vi løftet oss mot Australia. sier Graham Hansen.

Banens beste

Hun ble kåret til banens beste av FIFA, og fikk 8 på Dagbladets spillerbørs, noe som gjorde henne til Norges beste. Hun fikk også mye skryt i andre kanaler og medier etter Australia-kampen, der hun tidvis bare tok ballen og gjorde litt som hun ville.

- Jeg er bare sykt glad for at vi vant. Jeg har allerede mistet den første prisen jeg fikk for å bli banens beste. Det er ikke så viktig for meg å vinne sånne greier. Hvis jeg kan være med på å bidra til at vi vinner, er jeg bare sykt stolt og glad for å kunne være en del av det, sier Graham Hansen til Dagbladet.

- Jeg sa litt på spøk og litt på alvor at jeg følte litt skyld i at vi måtte spille 120 minutter i og med at vi ikke klarte å sette sjansene våre. Mange av de sjansene skapte jeg selv også, men jeg skapte sjanser for de andre på laget også. Det var litt stang ut på lørdag, men da får vi satse på stang inn i kvartfinalen så vi går videre der også, sier Graham Hansen.

England neste

I kvartfinalen venter England, som slo Kamerun i sin 8-delsfinale. Før kampen mot Australia var målscorer Isabell Herlovsen den eneste i troppen som hadde vært med på å vinne en sluttspillskamp i VM.

Hvis det skal bli flere enn én sluttspillseier i år, må Graham Hansen fortsette å prestere. Det samme må keeper Ingrid Hjelmseth - som spiller sitt siste mesterskap for Norge før hun gir seg på landslaget.

- Jeg synes vi viser nye styrker i hver kamp. Mot Australia viste vi at vi kunne komme tilbake. Australia tok over kampen i andre omgang, men vi tok tilbake initiativet da de utlignet rett før full tid, sier Hjelmseth.

Det norske laget har nå forflyttet seg til Le Havre nord i Frankrike. Kvartfinalen mot England spilles torsdag 27. juni i samme by, med avspark klokka 21.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media