Motoren sviktet Solberg

Auckland (NTB): Petter Solberg var på vei til å knipe 2. plassen i Rally New Zealand da motoren sviktet. Dermed ble han uten VM-poeng.

Solberg startet søndagen på 3. plass, langt bak de to ledende Peugeot-førerne Marcus Grönholm og Harri Rovanperä, men på den tredje siste fartsprøven fikk Rovanperä hydrauliske problemer.

Nordmannen tok kraftig innpå og så ut til å skulle kjøre sin Subaru ett trinn oppover på seierspallen. Men så var uhellet ute. Tre kilometer ut i den nest siste av de 22 fartsprøvene i rallyet stoppet motoren.

- Vi fikk intet forvarsel, den bare stoppet. Jeg aner ikke hvorfor, sa en nedslått Solberg, som bare måtte styre til siden. Sammen med kartleser Phil Mills så han konkurrentene suse forbi.

- Det er vanskelig å sette ord på hva vi føler nå, sa Solberg, som håpet å feire sønnen Olivers ettårsdag med en topplassering. I stedet endte dagen i en stor skuffelse.

Et lite lyspunkt var det at det var teamkollega Tommi Mäkinen s om overtok 3. plassen da Solberg brøt. Dermed ble det en helfinsk seierspall i New Zealand.

Allerede lørdag sikret Grönholm VM-tittelen da hans hardeste konkurrenter i sammendraget måtte bryte. Peugeot sikret også VM-tittelen for lag lørdag.

To VM-rallyer gjenstår i år, og Solberg viste iallfall enda en gang at han kan måle seg med hvem som helst av førerne i VM.

- Det var fryktelig skuffende for Petter å bli felt av et av de siste hindrene, men begge våre førere gjorde en førsteklasses jobb. I Australia skal vi utfordre Peugeot igjen, sa teamsjef David Lapworth.

NTB