Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kobe Bryant omkom i helikopterulykke:

- Motorene sviktet ikke

I slutten av januar mistet Kobe Bryant og dattera Gianna (13) livet i en helikopterulykke. Nå har nye detaljer omkring dødsstyrten dukket opp.

OMKOM: Kobe Bryant og dattera Gianna var blant de ni som omkom i helikopterstyrten. Foto: Stephen R. Sylvanie/USA TODAY Sports/NTB Scanpix
OMKOM: Kobe Bryant og dattera Gianna var blant de ni som omkom i helikopterstyrten. Foto: Stephen R. Sylvanie/USA TODAY Sports/NTB Scanpix Vis mer

NBA-legenden Kobe Bryant (41) og datteren Gianna (13) var blant de ni som døde i en helikopterulykke i Calabasas i California 27. januar i år.

Siden har etterforskerne jobbet på spreng for å finne ut av årsaken til den fatale ulykken. Det har tidligere blitt offentliggjort at det var tjukk tåke over Los Angeles den morgenen.

På grunn av tåka ba piloten om tett oppfølging fra flyoperatører underveis. På tidspunktet fløy piloten for lavt til at operatørene kunne bistå, og ble bedt om å fly høyere.

«Du flyr for lavt», lød advarselen fra piloten.

Minutter seinere ble signalet brutt, og helikopteret styrtet.

- FOR LAVT: Basketballegenden Kobe Bryant døde i en helikopterulykke søndag 26. januar. Det var ni mennesker om bord i helikopteret, inkludert Bryants 13 år gamle datter. Alle døde da helikopteret krasjet. Lydopptak viser at piloten ble advart om at helikopteret fløy for lavt sekunder før det forsvant fra radaren. Vis mer

- Sviktet ikke

En ny rapport fra den amerikanske havarikommisjonen National Transportation Safety Board (NTSB) fastslår nå at det ikke er noe som tyder på at motorene på helikopteret skal ha sviktet før flyet styrtet mot bakken.

«Synlige deler av motoren viste ingen bevis for en ukontrollert eller katastrofal intern svikt», heter det i rapporten, ifølge Sky News.

Ifølge kanalen siterer også rapporten et vitne til helikopterstyrten.

Vitnet skal ha sett helikopteret i den tjukke tåka, og rapportert at «flyet begynte å rulle til venstre slik at han fikk et glimt av magen like før det krasjet».

Ifølge CNN falt flyet mer enn 2000 feet, som tilsvarer rett over 600 meter, i minuttet.

LA Times skriver at helikopteret holdt 286 kilometer i timen da det traff bakken.

- På vei til kamp

Kobe Bryant og hans datter Giannas død rystet en hel verden da nyheten om flystyrten ble kjent.

I helikopteret var også Giannas lagvenninner Alyssa Altobelli (13) og Payton Chester (13), i tillegg til foreldrene John og Keri Altobelli, og Sarah Chester, mor til Payton. Også basketballtrener Christina Muster, og pilot Ara Zoboyan var om bord.

Passasjerene var på vei til en basketballkamp som datteren skulle ta del i, og alle ni omkom.

I et intervju i podkasten The Corp i 2018 har Bryant forklart at helikopterturer var en ganske vanlig del av hans liv. Bryant brukte det som framkomstmiddel for å få hverdagen til å gå opp.