Motorhavari for Petter Solberg

Petter Solberg (26) sliter med motortrøbbel foran helgas klassiker rally Monte Carlo.

På den siste sjekken av bilen i går røk motoren i den splitter nye modellen av Subaru Impreza WRC - og teamet rundt Spydeberg-gutten må nå jobbe døgnet rundt fram til innkjøringa i morgen.

Sjøl satt Solberg på hotellet i spillebyen og var fornøyd etter gode testkjøringer foran årets første VM-runde da han fikk telefonen fra teknikerne i går kveld.

Mye motgang

- Surt at dette skulle skje nå, og jeg håper de finner feilen slik at det samme problemet ikke dukker opp igjen under selve løpet, sier Petter Solberg til Dagbladet.

Subaru-teamets andrefører har opplevd mye motgang etter at han forlot Ford i fjor høst.

På fire VM-runder for sin nye arbeidsgiver sist sesong måtte han bryte tre ganger - og fikk 9. plass i det siste løpet.

Solberg føler likevel ikke noe ekstra press fra fabrikken om endelig å prestere noe stort.

- Men jeg bannet på at jeg skal i mål i Monte Carlo, så får jeg heller være litt mer på vakt og ta det som læring, sier Solberg.

Forholdene blir en utfordring for grus-spesialisten Petter Solberg.

Meldt snø

I Monte Carlo er de fleste etappene på asfalt og i tillegg er det meldt snø i de høyeste partiene fram mot helgens VM-runde.

- De som velger de rette dekkene vil vinne dette løpet. Statistikken viser også at det er de mest rutinerte som dominerer her, sier Petter Solberg.PS! I år skal Solberg kjøre alle 14 VM-rundene for Subaru - og han regner med 220- 240 reisedager i løpet av 2001.

TRØBBEL: Petter Solberg mottok melding om kaputt motor i går kveld. I morgen starter treningen i Rally Monte Carlo.