Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Motorsportstjerner går hardt ut mot Formel 1-sjefen: - Patetisk

- Han er en trist, patetisk og sexistisk gammel mann.

I HARDT VÆR: Formel 1-sjef Bernie Ecclestone (85) er i hardt vær etter at han kom med det som har blitt oppfattet som nedsettende kommentarer om kvinnelige bilførere. Den amerikanske motorsportutøveren Leilani Munter kaller Ecclestone en forlegenhet. Foto: Corbis/David Daves/Pa/NTB Scanpix
I HARDT VÆR: Formel 1-sjef Bernie Ecclestone (85) er i hardt vær etter at han kom med det som har blitt oppfattet som nedsettende kommentarer om kvinnelige bilførere. Den amerikanske motorsportutøveren Leilani Munter kaller Ecclestone en forlegenhet. Foto: Corbis/David Daves/Pa/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Formel 1-sjef Bernie Ecclestone (85) har nok en gang skapt overskrifter over hele verden. Under et intervju tirsdag, antydet Ecclestone blant annet at kvinner ikke er fysisk godt nok rustet til å lykkes i Formel 1.

- Jeg er usikker på om kvinner er fysisk i stand til å kjøre en formel 1-bil raskt, og de ville i hvert fall ikke bli tatt seriøst, sa 85-åringen i et liveintervju under Advertising Week Europe tirsdag, ifølge The Guardian.

Amerikaneren Leilani Munter, som kjører i ARCA Racing Series, kaller Ecclestone en forlegenhet.

- Han er bare en trist, patetisk og sexistisk gammel mann, med et forhistorisk syn på kvinner, skriver hun på Twitter

Tatt ut av kontekst Det finnes ikke lenger noen kvinnelige førere i Formel 1, etter at testfører Susie Wolff ga seg i november i fjor. Hun var likevel raskt ute med å kommentere uttalelsene.

- Jeg er overbevist om at kvinner kan oppnå suksess i Formel 1. Kvinner kan være i fysisk stand til å kjøre en Formel 1-bil. Jeg kjørte i Barcelona, der jeg beviste at det faktisk er mulig, sier hun ifølge BBC

Hun mener likevel at kommentarene ble tatt ut av kontekst, og sier at Ecclestone har vært en viktig støttespiller i kampen om å lykkes i idretten.

Under intervjuet la Ecclestone, som er en av Englands rikeste menn, til at han forventer at kvinnene kommer til å gjøre seg mer gjeldende i ledelsen i idretten.

- Kvinner er mer kompetente (enn menn journ.anm), og de har ikke så voldsomme egoer, sa han.

- Putin burde styre Europa Formel 1-sirkusets elskede og hatede «store, lille mann» har lenge vært en stor beundrer av Vladimir Putin. Under tirsdagens intervju sa han også at den russiske presidenten burde få lov til å ta over styringen i Europa.

- Han gjør det han sier han skal gjøre. Han får jobben gjort, sa Eccelstone fra scenen under et liveintervju med forretningsmannen Martin Sorrell.

Forsvarte Hitler Milliardæren er på ingen måte fremmed for å komme med kontroversielle utsagn. I et intervju med den britiske avisen The Times i 2009 roste Ecclestone også Hitlers evne «til å få ting gjort». Det førte til massiv kritikk av Formel 1-sjefen, som senere gikk ut med en beklagelse.

- Jeg beklager uttalelsene jeg ga om Hitler i et nylig intervju. Jeg er utrolig lei meg og flau over at disse kommentarene er blitt sett på som at jeg støtter Hitler eller Saddam Hussein. Jeg ville aldri støttet slike folk, sa Ecclestone den gang.

Han var også i trøbbel i 2014, da han ble tiltalt i saken der han ifølge tysk politi hadde betalt 260 millioner kroner i bestikkelser til en ansatt i banken BayernLB.

BEUNDRER PUTIN: Bernie Ecclestone har lenge vært en stor beundrer av Vladimir Putin. De to møttes under Grand Prix-stevnet i Russland i oktober. Foto: Srdjan Suki/EPA/NTB Scanpix
BEUNDRER PUTIN: Bernie Ecclestone har lenge vært en stor beundrer av Vladimir Putin. De to møttes under Grand Prix-stevnet i Russland i oktober. Foto: Srdjan Suki/EPA/NTB Scanpix Vis mer
Hele Norges coronakart