Motorsportstjerner går hardt ut mot Formel 1-sjefen: - Patetisk

- Han er en trist, patetisk og sexistisk gammel mann.

I HARDT VÆR: Formel 1-sjef Bernie Ecclestone (85) er i hardt vær etter at han kom med det som har blitt oppfattet som nedsettende kommentarer om kvinnelige bilførere. Den amerikanske motorsportutøveren Leilani Munter kaller Ecclestone en forlegenhet. Foto: Corbis/David Daves/Pa/NTB Scanpix
I HARDT VÆR: Formel 1-sjef Bernie Ecclestone (85) er i hardt vær etter at han kom med det som har blitt oppfattet som nedsettende kommentarer om kvinnelige bilførere. Den amerikanske motorsportutøveren Leilani Munter kaller Ecclestone en forlegenhet. Foto: Corbis/David Daves/Pa/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Formel 1-sjef Bernie Ecclestone (85) har nok en gang skapt overskrifter over hele verden. Under et intervju tirsdag, antydet Ecclestone blant annet at kvinner ikke er fysisk godt nok rustet til å lykkes i Formel 1.

- Jeg er usikker på om kvinner er fysisk i stand til å kjøre en formel 1-bil raskt, og de ville i hvert fall ikke bli tatt seriøst, sa 85-åringen i et liveintervju under Advertising Week Europe tirsdag, ifølge The Guardian.

Amerikaneren Leilani Munter, som kjører i ARCA Racing Series, kaller Ecclestone en forlegenhet.

- Han er bare en trist, patetisk og sexistisk gammel mann, med et forhistorisk syn på kvinner, skriver hun på Twitter. 

Tatt ut av kontekst Det finnes ikke lenger noen kvinnelige førere i Formel 1, etter at testfører Susie Wolff ga seg i november i fjor. Hun var likevel raskt ute med å kommentere uttalelsene.

- Jeg er overbevist om at kvinner kan oppnå suksess i Formel 1. Kvinner kan være i fysisk stand til å kjøre en Formel 1-bil. Jeg kjørte i Barcelona, der jeg beviste at det faktisk er mulig, sier hun ifølge BBC. Hun mener likevel at kommentarene ble tatt ut av kontekst, og sier at Ecclestone har vært en viktig støttespiller i kampen om å lykkes i idretten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer