HILSEN TIL SCHUMACHER: Mercedes-fører Lewis Hamilton har påklistret en stor og veldig synlig hilsen til Michael Schumacher på bilen sin i forkant av helgas sesongåpning i formel 1 i Australia. Foto: William West / AFP / NTB Scanpix
HILSEN TIL SCHUMACHER: Mercedes-fører Lewis Hamilton har påklistret en stor og veldig synlig hilsen til Michael Schumacher på bilen sin i forkant av helgas sesongåpning i formel 1 i Australia. Foto: William West / AFP / NTB ScanpixVis mer

Motorstjernenes personlige hilsen til Schumacher

- Fortsett å fighte.

(Dagbladet): Med formel 1-åpningen i Australia på søndag har førerne mye å tenke på for å stille best mulig forberedt til en sesong som i starten garantert vil bli preget av varierende resultater med tanke på de mange nye regelendringene.

Men som oss andre er også de opptatt av tilstanden til Michael Schumacher, som ligger i kunstig koma etter skiulykken i Meribel i romjula - der han slo hodet så hardt mot en stein at hjelmen sprakk etter et fall mens han kjørte utenfor oppmerket løype.

Personlig hilsen
Med sine sju VM-titler er den Schumacher formel 1-sportens største legende - og han var et naturlig forbilde for mange av de førerne som preger sporten i dag.

Flere går søndagens sesongstart i møte med personlige hilsninger til sin gode venn.

#KeepFightingMichael har Lewis Hamilton skrevet på sin bil.

Briten i Mercedes-teamet er kanskje den største favoritten til VM-tittelen denne sesongen, ikke minst fordi de nye Mercedes-motorene ser ut til å ha klart overgangen til de nye motorbegrensningene på en bedre måte enn både Renault og Ferrari.

- Vi som kjører formel 1 vil bære Michael med oss gjennom hele sesongen. Jeg har kontakt med folkene rundt han, så jeg er så heldig å få førstehånds informasjon om tilstanden hans, og vi venter alle på at han skal våkne opp og vise positive tegn, sier Lewis Hamilton - som fikk en trøblete start på første treningsrunden før helgens formel 1-start i Melbourne.

Ufølsom?
- Han er en legende i denne sporten, han oppnådde så mye og er en veldig motiverende person, sier Hamilton

I pressemøtet før helgas løp sa Hamilton også at det er en «mening bak alt som skjer». En rekke internasjonale medier har tatt tak i det uttrykket og har framstilt Mercedes-føreren som ufølsom.

MS: Red Bull-føreren Sebastian Vettel har initialene til Michael Schumacher på oversiden av åpningen i hjelmen. Foto: Brandon Malone / Reuters / NTB Scanpix
MS: Red Bull-føreren Sebastian Vettel har initialene til Michael Schumacher på oversiden av åpningen i hjelmen. Foto: Brandon Malone / Reuters / NTB Scanpix Vis mer

Men en mann som har klistret #KeepFightingMichael på bilen sin, lot nok de ordene falle i beste mening...

- Ber for han hver dag
Felipe Massa er tidligere lagkamerat med Michael Schumacher i Ferrari. Han harn også gravert inn initialene til Schumacher på hjelmen sin denne sesongen. Under et motorstevne i januar kjørte han med «Schumi» i stor skrift på hjelmvisiret.

- Jeg tenker og ber for Michael hver dag, sa Felipe Massa, som nå kjører for Williams, på en pressekonferanse i Melbourne i går.

- Navnet hans er på hjelmen min, og jeg håper at han blir bra.

Så seint som i går postet han følgende på twitter:

- Michael er alltid med meg!! Vær sterk, bror!! Kjærlighet!! #19.

19 er tallet Massa har på bilen til Felipe Massa.

Hjelmhyllest
Tyske Sebastian Vettel, de fire siste års verdensmester, viste under treningen i Australia at også han har valgt å kjøre med en personlig hilsen til sin gode venn og landsmann denne sesongen.

De siste bildene av Red Bull-føreren viser at også han har påklistret Schumachers initialer «MS» på hjelmen sin.

HYLLEST: Schumachers tidligere lagkamerat i Ferrari, Felipe Massa, skal kjøre med en hyllest til sin gode venn hele sesongen. Foto: NTB Scanpix
HYLLEST: Schumachers tidligere lagkamerat i Ferrari, Felipe Massa, skal kjøre med en hyllest til sin gode venn hele sesongen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Presidenten i det internasjonale bilsportforbundet, Jean Todt, var teamsjef i Ferrari da Schumacher kjørte for dem. Han er ofte på sykeshuset for å se til Schumacher.

- Jeg følger med på situasjonen hver dag, og jeg kan si at vi har store forhåpninger for Michael. Han er en topp fyr, en stor mester og et fantastisk menneske. Jeg håper at han snart kommer tilbake til oss, sier Jean Todt.