Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Motorsykkel-ess på vei til Formel 1?

Valentino Rossi prøvekjører Ferrari. Se video!

(Dagbladet.no:) Denne uka har Ferrari-teamet foretatt testing av kommende sesongs Formel 1-bil i spanske Valencia. Bak rattet satt Michael Schumacher, stortalentet Felipe Massa - og motorsyklisten Valentino Rossi.

26-årige Rossi har vunnet MotoGP-mesterskapet de fem siste årene, og står totalt med sju verdensmestertitler på to hjul.

Nå ser det ut som om motorsykkel-mesteren er klar for nye utfordringer og dobbelt antall dekk - italieneren er tippet som Michael Schumachers arvtaker i Ferrari-setet.

Spant av banen

Yamaha-føreren spant av banen på det våte underlaget under testkjøring tirsdag, men viste at han behersker ratt og pedaler til fulle da han kjørte inn til en tid like bak Michael Schumachers banerekord i går.

- Han er virkelig modig, men det er tydelig at fyren har et utrolig talent, kommenterte Williams-fører Mark Webber til Sky Sports før testdagene begynte.

Kan bli historisk

Skulle Rossi bli tatt opp i Ferrari-stallen og klare å vinne den gjeveste VM-tittelen også på fire hjul, blir han bare den andre utøveren gjennom tidene som klarer den bragden.

SPANT UT: Valentino Rossi fikk fart på Ferrarien. Begge foto: Scanpix/Reuters
SPANT UT: Valentino Rossi fikk fart på Ferrarien. Begge foto: Scanpix/Reuters Vis mer

Førstemann som vant VM med både motorsykkel og bil, var den legendariske engelskmannen John Surtees i 1964. Også Surtees kjørte for Ferrari.

DOBBEL MESTER? Rossi er ikke den første som bytter fra motorsykkel til bil med hell.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling