DØDE: Jorge Martinez Boero ble slengt av sykkelen under den første etappen av Dakar-rallyet og døde av skadene. Foto: AFP Photo / Juan Mabromata / Scanpix
DØDE: Jorge Martinez Boero ble slengt av sykkelen under den første etappen av Dakar-rallyet og døde av skadene. Foto: AFP Photo / Juan Mabromata / ScanpixVis mer

Motorsyklist døde i Dakar-rallyet

Ble slengt av sykkelen.

Motorsyklisten Jorge Martinez Boero døde under den første etppaen av Dakar-rallyet i dag, melder det chilenske nettsted Emol.

38-åringen ble slengt av sykkelen i en krapp sving, og ble flydd til et sykehus i nærheten der han ble behandlet for brystskader. Dessverre døde han av skadene.

Det var andre gang Boero var med i rallyet. Forrige gang han var med måtte han bryte etter den femte etappen da han kjørte seg vill i Atacama-ørkenen og måtte redders av rallyledelsen.

Ullevålseter på 11. plass Pål Anders Ullevålseter innledet med 11.-plass på første etappe i den samme motorsykkelklassen som Boero i dag.

Chileneren Francisco Lopez vant den 57 kilometer lange spesialetappen med spanske Marc Coma på annen- og argentinske Javier Pizzolito på tredjeplass.

Ullevålseter var 1.41 minutt bak i mål på denne første etappen, som ikke førte til de store tidsdifferansene.

ENDELIG I GANG: Pål Anders Ullevålseter.Foto: SCANPIX/EPA/CEZARO DE LUCA
ENDELIG I GANG: Pål Anders Ullevålseter.Foto: SCANPIX/EPA/CEZARO DE LUCA Vis mer

Coma, som er regjerende mester i motorsykkelklassen, viste at han blir og regne med i år også, og både han og Lopez scoret noen gode poeng mot Cyril Despres, som kommer fra Frankrike, som endte to plasser bak Ullevålseter og ble slått med 1.48 minutt.

Rallyet fortsetter med ny spesialetappe mandag.

(Dagbladet/NTB)