Motortrøbbel ødela for Solberg

Men denne gang Henning. Petter på pallen.

(Dagbladet.no): Henning Og Petter Solberg lå lenge an til å havne sammen på pallen i Rally Akropolis, men motortrøbbel på dagens fjerde fartsprøve (SS17) ødela muligheten.

Og for en gangs skyld var det storebror Henning om fikk trøbbel med maskinen.

- Den stoppet flere ganger, det var ikke noe jeg kunne gjøre. På et tidspunkt stoppet jeg og gikk ut av bilen for å se om jeg kunne fikse den. Da jeg satte meg inn igjen fikk jeg ikke lukket døra. Alt er galt nå. Vi må håpe det blir bedre i Tyrkia, sier Henning til WRC.com.

Suksess i nybil-debuten

Petter Solberg har kjørt sitt første rally med 2008-utgaven av Subaru Impreza, og det har vært en eneste lang opptur. Før den siste, korte fartsprøven, ligger han på en trygg andreplass.

Men han synes synd på Henning. For gutta hadde virkelig håpet å kunne ta steget sammen opp på pallen.

- Det er for ille, jeg synes virkelig synd på ham. Det kunne blitt så bra, det har vært drømmen vår å stå sammen på pallen. Det er uheldig, men han har gjort en virkelig bra jobb denne helga, sier Petter til WRC.com.

Hirvonen opp på pallen

TRØBBEL: Henning Solberg lå an til pallplass i Hellas da bilen sviktet på dagens fjerde fartsprøve. Foto: Phil Ipparis, AP/Scanpix
TRØBBEL: Henning Solberg lå an til pallplass i Hellas da bilen sviktet på dagens fjerde fartsprøve. Foto: Phil Ipparis, AP/Scanpix Vis mer

Med Henning ute av pallkampen, er det VM-lederen før rallyet, finske Mikko Hirvonen, som inntar tredjeplassen.

Han har slitt på de tøffe, greske veiene tidligere i helga, og er meget fornøyd med utviklingen.

- Vi er på vei mot en pallplass nå, og etter det om har skjedd denne helga er det fantastisk. Det er uheldig for Henning, jeg passerte bilen hans underveis, sa Hirvonen etter SS17.

Sebastien Loeb ligger an til å vinne det greske rallyet, og overtar dermed ledelsen i VM-sammendraget. Men han vil bare ligge ett poeng foran Hirvonen.

NB: Rally Akropolis avsluttes med den 4,6 kilometer korte superspesialen SS20. Med mindre noen av førerne blir utsatt for et uhell, vil den ikke gjøre utslag på sammendraget.

Motortrøbbel ødela for Solberg
GÅR SOM EI KLOKKE: Petter Solberg har nesten helt sluppet problemer med den nye bilen, og tar andreplassen i Rally Akropolis.