Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Motortrøbbel

Dagbladet på dramatisk testtur med Gjelsten.

Gjelsten nevnte aldri noe om tekniske problemer til pressen etter testkjøringen i det åpne farvannet rundt Arendal i går.

Som eneste avis var Dagbladet med i servicebåten til «Spirit Of Norway» på treningen - og kan her vise bildene som forteller hva som egentligskjedde langt til sjøs:

Teknikere stiger om bord i båten til en tydelig frustrert Bjørn Rune Gjelsten etter at «Spirit Of Norway» havarerte på grunn av en strømkabel som røk.

Den ødelagte kabelen forårsaket en blokkering som hindret Gjelsten i å gi bånn gass på offshore-båten. Servicebåten måtte tilbake til land for å hente en ny kabel før feilen ble reparert.

Var nervøse

Teamleder Cato Strømberg innrømmer overfor Dagbladet at situasjonen var nervøs i noen hektiske minutter.

- Ja, vi var bekymret en stund, fordi vi ikke visste hva som var galt. Men etter at teknikerne fant feilen, roet nervene seg litt. Utover det gikk testen bra, og nå håper vi at alt er i orden til helgas to konkurranser, sier Strømberg.

Viktige tester

Slike testdager før konkurransene er uhyre viktige i en idrett hvor toppfarten er på over 250 kilometer i timen.

Etter hvert blir det meste skrudd fra hverandre, kontrollert og satt sammen igjen

- Alt blir testet grundig. I denne idretten kan man ikke være for forsiktige, sier Strømberg.

Fikk ikke kontakt

Spenningen var minst like høy da mannskapet på ni i servicebåten ikke oppnådde kontakt med Gjelsten og Curtis via radio da de forlot havna i Arendal 10- 12 minutter etter båtførerne.

Etter rundt fem minutters speiding fant de «Spirit Of Norway» ligge rolig nær en av øyene.

<B>UT AV COCKPITEN:</B> En lettet Gjelsten stiger ut av cockpiten etter trening.
MOTORTRØBBEL:</B> En mekaniker har steget ombord i «Spirit of Norway» for å finne feilen.
<B>FRUSTRERT:</B> En tydelig frustrert Gjelsten venter på at mekanikere skal finne feilen som førte til motortrøbbel under gårsdagens testkjøring i farvannet utenfor Arendal.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media