Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Motspillerne tror ikke Brann blir seriemester

Flertallet av motspillerne tviler på Brann. Raymond Kvisvik tror imidlertid gamleklubben kan ta gull - dersom de klarer å holde skottene unna puben.

Det finnes ikke den spiller i Tippeligaen som var født sist Brann tok seriegull (1963). Etter fem serierunder topper bergenserne årets tabell.

Vi har spurt én mann fra hvert av de 13 andre lagene i Tippeligaen:

Blir Brann seriemester i 2006?

Daniel Berg Hestad, midtbanespiller i Molde:

- Nei, Brann tar ikke gull. Jeg tror ikke de klarer å holde seg stabile over en lang periode. Dessuten mener jeg det er flere andre lag i Tippeligaen som er bedre enn Brann. Men Brann er absolutt et godt lag. De har mange kyniske spillere som er flinke til å avgjøre kamper.

Andreas Tegström, spiss i Sandefjord:

- Nei, det tror jeg ikke. Jeg har tippet Rosenborg på toppen av tabellen, og det vil være feigt av meg å vakle på den avgjørelsen nå. Men uansett tror jeg at Brann blir blant de fire beste lagene. Jeg personlig har aldri spilt mot dem, men vet de er gode.

Lars Iver Strand, midtbanespiller i Tromsø:

VIKTIGE MENN: Mons Ivar Mjelde og Charlie Miller blir ikke seriemestere. Sier motstanderne. Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG
VIKTIGE MENN: Mons Ivar Mjelde og Charlie Miller blir ikke seriemestere. Sier motstanderne. Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG Vis mer

- Det vil overraske meg. Ikke minst ut fra det de viste i vinter. Men det er slett ikke umulig heller: I den formen de er i nå, kan de slå alle. Så jeg tror de vil henge med i toppen, selv om det er for langt igjen til å fastslå noe.

Frode Johnsen, spiss i Rosenborg:

- Brann er absolutt en slags favoritt. De har et godt lag, med fin flyt i spillet. Samtidig gjør skottene Robbie Winters og Charlie Miller en strålende jobb for Brann på topp, mens Martin Andresen er solid på midtbanen. Men så skal vi heller ikke glemme at det ikke er så lenge siden Mons Ivar Mjelde ble presset opp i et hjørne fordi laget ikke innfridde. Ting snur fort i fotball.

Raymond Kvisvik, midtbanespiller i Fredrikstad:

- Ja, jeg tror faktisk at Brann kan vinne. Så lenge de klarer å holde skottene sine borte fra pubene i Bergen, så tror jeg Brann absolutt kan ta gull. De er gode nok. Spesielt på hjemmebane er de livsfarlige. Nå har de derimot også begynt å vinne på bortebane, og det er det som karakteriserer et topplag. Men det er riktignok flere enn Brann som kan ta gull i år.

Tomasz Sokolowski, midtbanespiller i Lyn:

- Det kan godt hende. Fra vårt synspunkt i Lyn er det alltid vanskelig å vinne over Brann. Vi har stort sett alltid tapt mot dem på Brann stadion, utenom én gang i fjor. Brann har spilt flere gode kamper og tatt mange poeng, men serien kan bli rekordjevn. Brann havner nok blant de tre beste, men jeg tror Lyn skal klare å gi dem god kamp i serien i år.

Daniel Nannskog, spiss i Stabæk:

Motspillerne tror ikke Brann blir seriemester

- Nei, Brann vinner ikke. Jeg tror Lillestrøm er et sterkere lag, men Brann vil garantert bli blant de fire beste lagene. Jeg personlig har aldri spilt mot Brann før, men utav det jeg har sett på TV har de et veldig godt spisspar i Bengt Særternes og Robbie Winters, samt Martin Andresen og Charlie Miller. Brann er helt avhengig av at disse fire sentrale spillerne fungerer.

Ivar Rønningen, keeper i Ham-Kam:

- Ja, Brann har gode sjanser til å vinne serien dersom de klarer å være stabile og holde seg på det nivået de er på nå. Dessverre har Brann i mange år vist tendenser til stor svinging i prestasjonene. To seirer er ofte blitt etterfulgt at tap. Også bortestatistikken til Brann har vært et problem, men nå ser det ut som de begynner å finne formen også på dette området.

Morten Berre, spiss i Vålerenga:

- Brann ser gode ut akkurat nå, men vi skal huske på at det kun er spilt fem serierunder. I år er det flere lag som kommer til å kjempe i toppen, så det gjenstår å se. Brann er i hvert fall svært farlige å møte når de er i medgang. Det holder likevel ikke å bare være gode - flaks hører også med. Men Brann er helt klart blant kandidatene til topplasseringene.

Kristofer Hæstad, midtbanespiller i Start:

- Brann er avhengige av at profilene forblir skadefri. Robbie Winters og Bengt Sæternes er svært farlige foran mål, mens Brann også har Norges beste midtbanespiller i Martin Andresen når han er i form. Holder disse seg skadefri, tror jeg absolutt at Brann er kandidater til førsteplassen. De er et solid lag og har vært gode i noen kamper nå. Men de var svært heldige med poengene de tok her i Kristiansand...

Espen Søgård, midtbanespiller i Lillestrøm:

- Nei, det tror jeg ikke. Grunn: Jeg ser noen lag som kanskje er bedre. Synes blant annet vi er bedre enn dem, og Rosenborg vil alltid være der. Men Brann har selvfølgelig fått en veldig god start, og skal på ingen måter avskrives. De vil henge med i toppen også mot slutten, men mestere tror jeg ikke de blir.

Trygve Nygaard, midtbanespiller i Viking:

- De har fått en god start, og det kommer jo bra med. Jeg tror de har bra sjanser til å være med i de tre som slåss om førsteplassen. Men det er altfor tidlig å spå hvem som stikker av med gullet. Branns store styrke, slik jeg ser det, er at de har mange sterke individuelle spillere som kan avgjøre kampene til lagets fordel.

Rune Almenning Jarstein, keeper i Odd Grenland:

- Jeg tror nok ikke de blir det. Men de har et lag som er bra nok til å klare topp 3-plassering, det ser jo blant annet ut som RBK sliter. Alle slår jo alle i Tippeligaen, så at Brann tar gull er ikke utenkelig. Brann er et vanskelig lag å møte både hjemme og borte. I fjor ble det uavgjort begge steder for oss.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling