Hindret. Alexander Kristoff (26) ble hindret av John Degenkolb på den femte etappen av Sveits Rundt. Nordmannen reagerte på tyskerens påfunn, men frikjenner likevel sin konurrent. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
Hindret. Alexander Kristoff (26) ble hindret av John Degenkolb på den femte etappen av Sveits Rundt. Nordmannen reagerte på tyskerens påfunn, men frikjenner likevel sin konurrent. Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer

Motstander ødela Kristoffs spurt: - Jeg hadde nok gjort det samme selv

Drama i Sveits Rundt.

(procycling.no): Den femte etappen av Sveits Rundt tilhørte spurterne i målbyen Delémont, hvor den intense avslutningen inneholdt tre nittigraderssvinger.

Med Alexander Kristoff godt plassert gjennom den første, lå alt til rette for norsk jubel. Men like før siste sving ble nordmannen avskjært av John Degenkolb (Giant-Shimano) og måtte avbryte spurten sin.

- Han så at jeg lå der, så det er dårlig gjort sånn sett. Enten måtte jeg bremse eller krasje, og jeg valgte naturligvis det første, ler Kristoff til procyling.no etter løpet.

26-åringen karret seg likevel inn på fjerdeplass, bak nevnte Degenkolb, Peter Sagan (Cannondale) og Sacha Modolo (Lampre-Merida), som kunne juble for sin syvende etappeseier for året.

- Det skal nok sies at løpet mitt var tapt før episoden. Jeg kom for sent ut gjennom nest siste sving, og det var da Degenkolb kjørte forbi meg og krysset banen min. Jeg hadde nok gjort det samme selv, innrømmer Kristoff.

Favoritt veltet i krevende avslutning
Det gikk imidlertid ikke verst utover Kristoff. Bare noen hundre meter før mål deiset flere ryttere i bakken som følge av den farlige avslutningen. En av dem var Mark Cavendish som jaktet spurttrøya. Briten måtte imidlertid se langt etter spurtpoeng, og kom slukøret og meget skuffet i mål langt etter det hele var avgjort.

- Jeg er ok, men det kunne gått virkelig ille. Det er vanskelig å si hva som skjedde, men jeg regner med at jeg står på startsterken i morgen, sier Cavendish via en pressemelding fra sitt lag, Omega Pharma - QuickStep.

- Det var en veldig kaotisk og teknisk avslutning. Sånn sett er det fordel for meg for det er vanskeligere for spurttogene å komme seg gjennom svingene sammen. Det blir en kamp om å komme først gjennom, og jeg føler jeg vant den, sier Kristoff.

Likevel kunne gjerne Kristoff sett at målstreken var flyttet til før svingene.

- Det er litt unødvendig å gjøre det såpass teknisk, men det får arrangørene svare på, og ikke jeg, sier han.

Laget hører ikke
At Kristoff kom seg helskinnet gjennom nåløyet til mål, skal laget ha æren for, mener nordmannen. På tirsdagens etappe raste 26-åringen etter at en lagkamerat forsøkte seg på en solo mot slutten. I dag var likevel ting langt bedre.

- Det skulle kanskje ikke så mye til, spør Kristoff seg selv før han fortsetter:

- Jeg syns det fungerer greit. De (laget) er kanskje litt tidlig ute med å sette fart, og jeg forsøker å si det til dem, men det er ikke alltid de hører, sier han.

Les også: Lagkamerat ødela for Kristoff

Tviler på seier
Det gjenstår fire etapper av Sveits Rundt, hvor tre er fjelletapper, og den siste er en tempoetappe. Dermed er Kristoffs vinnersjanser langt mindre.

- Jeg kommer til å forsøke igjen i morgen, men jeg innser at det blir tøft.

Det positive er at akillesproblemene som truet Kristoffs Tour de France-deltakelse, nå ser ut til å ha gitt seg.

- Etter at jeg flyttet på klossen under skoen, har det gitt seg. Men kjenner jeg en minste antydning så gir jeg meg, understreket han.

Les også: Kristoff vurdere å bryte i Sveits

Der er imidlertid ikke første gang Kristoff sliter med betennelse i akillesen.

- Også som junior hadde jeg det samme. Den gang ventet vi mye lengre før vi flyttet på klossen under skoen. Det gjorte ting verre, innrømmer han, og sier han lærte av feilen.

PS: Norske Vegard Breen sykler også Sveits Rundt, og kom inn sammen med hovedfeltet, og ble nummer 123. Tony Martin beholdt den gule ledertrøya i rittet. I morgen sykles en 183 kilometer lang fjelletappe i rittet

Denne artikkelen er levert av sykkelnettstedet, procycling.no.

Ropte og skrek. Kristoff fikk ikke snakket med Degenkolb (bildet) etter etappen i Sveits, men ropte og skrek på sin tyske konkurrent under spurten da det holdt på å gå galt. Her er tyskeren avbildet etter en etappeseier i Tour of California tidligere i år. Foto: AP/Rich Pedroncelli
Ropte og skrek. Kristoff fikk ikke snakket med Degenkolb (bildet) etter etappen i Sveits, men ropte og skrek på sin tyske konkurrent under spurten da det holdt på å gå galt. Her er tyskeren avbildet etter en etappeseier i Tour of California tidligere i år. Foto: AP/Rich Pedroncelli Vis mer