Motstanderen til Brækhus drømmer om å starte et hjem for barn med hjerneskade

Bokser om VM-beltene i kveld.

MØTES I KVELD: I kveld setter Cecilia Brækhus alle beltene sine på spill mot Ivana Habazin. Habazin drømmer om å starte et hjem for barn med hjerneskade.
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
MØTES I KVELD: I kveld setter Cecilia Brækhus alle beltene sine på spill mot Ivana Habazin. Habazin drømmer om å starte et hjem for barn med hjerneskade. Foto: Heiko Junge / NTB scanpixVis mer

KØBENHAVN (Dagbladet): Ivana Habazin satser i kveld IBF-beltet sitt i kampen mot verdensmester Cecilia Brækhus, som har beltene i WBC, WBA og WBO.

Mens Brækhus for sju år siden flyttet til Berlin for å bli proff, og bruker all sin tid på boksingen, er situasjonen en litt annen for Habazin.

Flyttet hjemmefra 24-åringen fra Kroatia vokste opp sammen med moren og en halvbror, mens faren døde da hun var ti måneder gammel.

Da hun var 14 år flyttet hun hjemmefra, og flyttet inn hos en annen familie.

- Det er en lang historie, men da jeg flyttet ga det meg masse positivitet i livet, og det er de som har formet meg til den jeg er i dag, sier Habazin til Dagbladet.

I tillegg til boksing driver Habazin med flere idretter på fritiden, blant annet volleyball og basketball.

Inspirert av Rocky I juni for fire år siden bokset hun sin første proffkamp, mot Edit Szigeti, kort tid etter at hun bestemte seg for å starte med boksing.

- Jeg vet ikke hvorfor jeg startet, Jeg satt og så på Rocky-filmene, og tenkte at en dag kan jeg kanskje bli verdens beste bokser jeg også. Da var jeg 19 år, forteller hun.

Nå har hun bokset 14 kamper, og vunnet 13 av dem. Den eneste kampen hun har tapt, er kampen om IBF-beltet mot Eva Halasi i mars i fjor, en bokser Cecilia Brækhus slo på knockout i 2010.

- Jeg var ikke klar for den kampen da, forklarer Habazin når Dagbladet nå spør om Halasi-kampen.

I mars i år vant hun kampen mot Sabrina Giuiliani, og sikret seg IBF-beltet i weltervekt. Dette er beltet hun i kveld satser i kampen mot Brækhus, og vinneren av kveldens kamp blir historisk, som første kvinnelig bokser som har klart å samle beltene fra de fire største forbundene.

Framtidsdrømmer Selv om Habazin er verdensmester er ikke boksingen hennes største prioritet.

- For meg kommer boksing som nummer to, først av alt er jeg student, sier hun til Dagbladet.

Habazin studerer filosofi og teologi, og har en klar framtidsdrøm.

- Jeg ønsker å åpne et hjem for foreldreleløse barn med hjerneskade, forteller hun.

• Kveldens kamp mellom Brækhus og Habazin starter cirka klokken 23.00, og vises på Viasats «Pay per view»-løsning for parabol og på viaplay.no.