Motstanderen til Brækhus drømmer om å starte et hjem for barn med hjerneskade

Bokser om VM-beltene i kveld.

MØTES I KVELD: I kveld setter Cecilia Brækhus alle beltene sine på spill mot Ivana Habazin. Habazin drømmer om å starte et hjem for barn med hjerneskade.
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
MØTES I KVELD: I kveld setter Cecilia Brækhus alle beltene sine på spill mot Ivana Habazin. Habazin drømmer om å starte et hjem for barn med hjerneskade. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KØBENHAVN (Dagbladet): Ivana Habazin satser i kveld IBF-beltet sitt i kampen mot verdensmester Cecilia Brækhus, som har beltene i WBC, WBA og WBO.

Mens Brækhus for sju år siden flyttet til Berlin for å bli proff, og bruker all sin tid på boksingen, er situasjonen en litt annen for Habazin.

Flyttet hjemmefra 24-åringen fra Kroatia vokste opp sammen med moren og en halvbror, mens faren døde da hun var ti måneder gammel.

Da hun var 14 år flyttet hun hjemmefra, og flyttet inn hos en annen familie.

- Det er en lang historie, men da jeg flyttet ga det meg masse positivitet i livet, og det er de som har formet meg til den jeg er i dag, sier Habazin til Dagbladet.

I tillegg til boksing driver Habazin med flere idretter på fritiden, blant annet volleyball og basketball.

Inspirert av Rocky I juni for fire år siden bokset hun sin første proffkamp, mot Edit Szigeti, kort tid etter at hun bestemte seg for å starte med boksing.

- Jeg vet ikke hvorfor jeg startet, Jeg satt og så på Rocky-filmene, og tenkte at en dag kan jeg kanskje bli verdens beste bokser jeg også. Da var jeg 19 år, forteller hun.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer