Motstanderen trakk fram farens selvmord. Rousey brukte 34 sekunder på å sende henne i bakken

Knuser all motstand.

KNOCKOUT:  I går forsvarte Ronda Rousey sin tittel i bantamvekt under UFC-arrangementet i Rio. Hennes motstander, Bethe Correia, holdt knappe 34 sekunder i den første runden før Rousey hadde sendt henne i gulvet med ansiktet først, og forbedret statistikken sin til 12-0. Foto: REUTERS/Ricardo Moraes/NTB Scanpix
KNOCKOUT: I går forsvarte Ronda Rousey sin tittel i bantamvekt under UFC-arrangementet i Rio. Hennes motstander, Bethe Correia, holdt knappe 34 sekunder i den første runden før Rousey hadde sendt henne i gulvet med ansiktet først, og forbedret statistikken sin til 12-0. Foto: REUTERS/Ricardo Moraes/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I går forsvarte Ronda Rousey sin tittel i bantamvekt under UFC-arrangementet i Rio.

Hennes motstander, Bethe Correia, holdt knappe 34 sekunder i den første runden før Rousey hadde sendt henne i gulvet med ansiktet først, og forbedret statistikken sin til 12-0.

Dermed har hennes siste fire tittelkamper endt etter til sammen to minutter og ti sekunder. Og de sjokkerende tallene stopper ikke der.

Av hennes tolv profesjonelle kamper har elleve blitt stoppet i den første runden, og ni av dem har vart i mindre enn et minutt.

Trash talk Forut for tittelkampen mot Correia i Rio hadde den brasilianske fighteren kommet med noen sårende kommentarer om familien til Rousey.

«Trash-talk» er ikke noe nytt fenomen innenfor idretten, men etter henvisninger til farens selvmord gjorde Rousey det klart at motstanderen hadde tråkket over streken. Hun sa at hun etter fornærmelsen bestemte seg for å nedverdige Correia foran hjemmepublikummet. Og som sagt så gjort.

- Jeg håper dette er siste gang noen tar opp familien min før en kamp, sier hun ifølge New York Times.

Som om ikke det var motivasjon nok, mistet Rousey også et av sine største idoler, «Rowdy» Roddy Piper, bare dager før kampen. De to delte nettopp «Rowdy» som tilnavn.

- Jeg har mistet en nær venn i Roddy Piper. Han ga meg tillatelse til å bruke tilnavnet «Rowdy» og har vært en stor inspirasjon for meg. Jeg håper han og faren min koste seg med kampen, sier hun.

Tyson Avisa skrev en lengre profil på 28-åringen forut for kampen i Rio, og trekker flere paralleller mellom henne og den tidligere tungvektsmesteren i boksing, Mike Tyson. En sammenlikning hun selv liker godt.

- Mike Tyson er en legendarisk utøver. Karrieren hans er legendarisk og måten han regjerte sporten på i storhetstiden sin er legendarisk. Jeg kan bare håpe at jeg kan ha like mye innflytelse på min idrett som han hadde på sin, sier hun.

MOTSTANDER?: Med hennes nåværende statistikk er det uklart hvem, om noen, som kan gi Rousey skikkelig kamp om tittelen, men et alternativ er Cris «Cyborg» Justino. Foto: AP Photo/Jeff Chiu/NTB Scanpix
MOTSTANDER?: Med hennes nåværende statistikk er det uklart hvem, om noen, som kan gi Rousey skikkelig kamp om tittelen, men et alternativ er Cris «Cyborg» Justino. Foto: AP Photo/Jeff Chiu/NTB Scanpix Vis mer

Tyson selv ser også likhetene mellom seg selv og MMA-fighteren.

- Hun har den fighter-auraen. Hva som helst kan skje når hun skal konkurrere. Jeg tenker på meg selv når jeg ser henne i ringen, sier han.

Og det er ikke vanskelig å se hvorfor de to sammenliknes.

Mike Tyson vant sine første 37 kamper - 33 av disse på knockout. I 1985 vant han seks kamper på rad i den første runden, og to av seierne var etter henholdsvis 37 og 39 sekunder.

Neste motstander? Med hennes nåværende statistikk er det uklart hvem, om noen, som kan gi Rousey skikkelig kamp om tittelen, men et alternativ er Cris «Cyborg» Justino.

Justino konkurrerer for tiden en vektklasse over Rousey, og er dermed ikke med i UFC, men det er fortsatt muligheter for en slik kamp i framtiden.

- Jeg er forberedt på alt. Det er derfor jeg er mester. Hun kan konkurrere i sin vektklasse, full av steroider om hun vil det, sier hun.

Justino har ikke kommet med noe direkte tilsvar på utspillet til Rousey, men etter kampen i går tok hun til Facebook.

- Jeg håper vi kan gi fansen det som kommer til å bli den blodigste kampen i MMAs historie, skriver hun ifølge New York Post.

Beundrer Det mangler ikke på oppmerksomhet for amerikas nye kampsportynding. Heller ikke fra det andre kjønn. En av dem er baseball-spilleren Anthony Giansantini.

Han er nemlig veldig betatt av MMA-dronninga. Og han legger ikke direkte skjul på det, heller.

TRASH TALK: Forut for tittelkampen mot Correia i Rio hadde den brasilianske fighteren kommet med noen sårende kommentarer om familien til Rousey. «Trash-talk» er ikke noe nytt fenomen innenfor idretten, men etter henvisninger til farens selvmord gjorde Rousey det klart at motstanderen hadde tråkket over streken. Foto: Adhemar Sburlati/Broadimage/NTB Scanpix
TRASH TALK: Forut for tittelkampen mot Correia i Rio hadde den brasilianske fighteren kommet med noen sårende kommentarer om familien til Rousey. «Trash-talk» er ikke noe nytt fenomen innenfor idretten, men etter henvisninger til farens selvmord gjorde Rousey det klart at motstanderen hadde tråkket over streken. Foto: Adhemar Sburlati/Broadimage/NTB Scanpix Vis mer

Over lengre tid har han henvendt seg til Rousey gjennom Twitter, der han har holdt av en billett til henne til hver eneste kamp denne sesongen. Sammen med meldingen har han lagt klokkeslett og arena.

- Jeg la igjen en billett til henne en dag, og håpet bare at gutta ville se på lista og få en latter ut av det. De sa at jeg burde legge det ut på Twitter, for det var morsomt. Så jeg gjorde det, folk likte det, og jeg fortsatte. Så ble det på en måte en greie. Jeg trodde ikke det skulle ta av som dette. Det var relativt harmløst, så tok det bare fyr, sier Giansanti til MMA Fighting.

- Hun er utrolig flink. Jeg er en stor UFC-fan og hun ser utrolig bra ut. Altså, hvorfor ikke? sier Giansanti til Des Moines Register.

Flere strenger Rousey er ikke bare kampsportutøver, hun er også skuespiller og modell. Seinest i fjor frontet hun magasinet Maxim i badetøy. Hun har også overbevist stort i judo, med OL-bronse fra Beijing i 2008. 

28-åringen fra California er også velkjent med snakketøyet, hun får æren for at det også «slenges dritt» mellom MMA-utøvere før tittelkamper.

I fjor høst hintet hun og hennes team om en boksekamp mot Cecilia Brækhus.

FAN: - Hun har den fighter-auraen. Hva som helst kan skje når hun skal konkurrere. Jeg tenker på meg selv når jeg ser henne i ringen, sier Tyson om Rousey. Foto: Brandon Voight / Splash News / NTB Scanpix
FAN: - Hun har den fighter-auraen. Hva som helst kan skje når hun skal konkurrere. Jeg tenker på meg selv når jeg ser henne i ringen, sier Tyson om Rousey. Foto: Brandon Voight / Splash News / NTB Scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer