Motstanderen trues etter at Wallberg ble sendt på sykehus med hjerneblødning

- Du burde se deg over skulderen hvis du kommer tilbake til Sverige.

BLIR HETSET: Diana Prazak slo knockput på Frida Wallberg, så svensken endte på sykehus. Hun ble operert for hjerneblødning, men nå får Prazak trusler på facebook etter fredagens tittelkamp. Foto: AP Photo/Scanpix Sweden/Maja Suslin / NTB Scanpix
BLIR HETSET: Diana Prazak slo knockput på Frida Wallberg, så svensken endte på sykehus. Hun ble operert for hjerneblødning, men nå får Prazak trusler på facebook etter fredagens tittelkamp. Foto: AP Photo/Scanpix Sweden/Maja Suslin / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Frida Wallberg våknet i dag etter å ha ligget i kunstig koma siden natt til lørdag, da hun ble operert for hjerneblødning.

Hennes motstander i fredagens tittelkamp, Diana Prazak, satt oppe til klokken tre i natt for å følge med på tilstanden til Wallberg.

- Jeg er så lei meg Alle ønsker å vinne på knockout, men ingen ønsker å vinne dette. Frida er en stor mester og vi vet alle hvor tøff hun er. Jeg vet ikke hva jeg skal si, det føles ikke som om jeg har vunnet noe. Jeg er veldig lei meg. Jeg ber for henne, sa en rystet Prazak til Expressen etter kampen.

Sittet oppe - Vi har hatt to forferdelig døgn, og knapt sovet. Det er en tragisk situasjon vi har havnet i. Jeg har kontaktet mine og Dianas venner, og bedt alle om å be for Frida, sier Prazaks trener Lucia Rijker til Expressen.

Prazak og Rijker ble lettet da de fikk høre at Wallberg hadde våknet på Karolinska sjukehus.

- Vi blir veldig glad for alle positive nyheter. At de lar henne våkne er et tegn på at hun kommer seg. Frida er en fantastisk kriger, og det her er en så ulykkelig situasjon. Det siste man vil som en mester er å skade sin motstander på denne måten, sier Rijker til Expressen.

- Vi vil bare at Frida skal våkne og bli bra igjen, så hun kan leve et fantastisk liv som en frisk og lykkelig mamma. Vi fortsetter å be for at hun skal bli helt frisk. Fram til det får vi ikke gjort noe.

Rijker gråt da hun skulle sende en beskjed til Wallberg.

- Jeg vil bare si at vi fra dypt inne i hjertet er veldig lei oss for det som skjedde. Det her var absolutt ikke meningen. Jeg håper at hun og alle andre vet at vi er bra mennesker. Og vi ber for hennes framtid, uansett hva som hender. Alle våre tanker går til henne.

Mottatt trusler Expressen skriver at Prazak nå blir hetset på sosiale nettsamfunn. I et inlegg står det skrevet at hun burde se seg over skulderen både en og to ganger hvis hun kommer tilbake til Sverige.

- Vi vet at Diana har fått disse truslene. Vi kan ikke forstå hvordan noen mennesker kan anklage henne for hva som skjedde i en idrettssammenheng, når det har skjedd en ulykke. Og ingen vet hva årsaken er, sier Rijker.

- Det gjør virkelig vondt å se hvordan mennesker kan ta til så ekstreme handlinger. Diana er en stor bokser, og det samme kunne skjedd med henne. Hun er virkelig såret.

Truslene er rettet mot Prazak på Facebook.

- Det er et sted hvor folk uttrykker sine meninger. Det viser hvor stort hjerte noen mennesker har, og hvor uvitende andre er, sie Rijker.

Lucia Rijker og Prazak kommer ikke til å rapportere truslene til politiet.

- Nei, vi tar ikke slike trusler på alvor. Vi vet at vi har gjort det riktige, men det er så urettferdig å skyle på Diana for dette. Det gjør vondt i hjertet, sier Prazaks trener.

-Trøtt «Jeg er våken nå, og vil ikke at dere skal bekymre dere. Jeg er trøtt av alle medisinene. Jeg følte at jeg hadde kampen, men benene ble tunge etter femte runde, og jeg kom for nære i de andre rundene, og så fikk hun inn et skikkelig slag i åttende runde. Jeg var veldig nervøs, og det satte seg i beina, noe jeg tror gjorde at jeg ble sliten i beina. Robert har fortalt meg om alle lykkeønskene og alle hilsner. Takk for at dere alle er der for meg, vi ses snart. Klem fra en trøtt Frida Wallberg», skrev Frida Wallberg på sin facebookside i dag.

Flere har kritisert kamplegen, som de mente brukte altfor lang tid på å gi Wallberg nødvendig hjelp.

VÅKNET: Frida Wallberg fikk legehjelp etter å ha blitt sendt i gulvet to ganger av Diana Prazak i fredagens tittelkamp. Nå får motstanderen hennes trusler. Foto: Maja Suslin/ NTB Scanpix
VÅKNET: Frida Wallberg fikk legehjelp etter å ha blitt sendt i gulvet to ganger av Diana Prazak i fredagens tittelkamp. Nå får motstanderen hennes trusler. Foto: Maja Suslin/ NTB Scanpix Vis mer