DEBUTEN: Alexander Hagen vant sin første kamp i lett tungvekt mot Nikola Matic i Frederikshavn i september. Nå møter han Josef Obeslo fra Tsjekkia.
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
DEBUTEN: Alexander Hagen vant sin første kamp i lett tungvekt mot Nikola Matic i Frederikshavn i september. Nå møter han Josef Obeslo fra Tsjekkia. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpixVis mer

Motstanderne til de norske bokserne møtte ikke opp

Verken Alexander Hagen eller Simen Smaadal fikk møte motstanderne sin på innveiingen.

De to skal bokse forkamper på Mikkel Kesslers VM-stevne. Hagen skal ut i sin andre kamp etter å ha vunnet klart i sin første, mens Smaadal skal bokse sin fjerde kamp i bar overkropp. Foreløpig er også han ubeseiret, og til og med har han to knockoutseirer på rekordlisten sin.

Men Josef Obeslo fra Tsjekkia, som skal møte Hagen, og hviterusseren Uladzimir Kharkevitsj, som er Smaadals motstander, var ikke til stede på innveiingen i den danske byen fredag ettermiddag. Årsaken er at de sitter fast på flyplasser i Mellom-Europa på grunn av det snøkaoset som råder.

- Jeg fikk ikke sett motstanderen min, og det var en liten strek i regningen. Utfordringen nå er at jeg ikke vet noen ting om ham, sier Alexander Hagen til NTB.

Absolutt klar - Men jeg er absolutt klar til kampen og veide inn på 79,2 kg. Det er helt perfekt. forberedelsene mine har også vært helt på topp. Jeg har vært på treningsleirer både i Polen og Tyskland og fått veldig mye verdifull sparring, sier flekkefjordingen, som trener og bor i Oslo.

- Hvordan kommer du til å legge opp kampen mot en bokser du ikke vet noe om?

- Ja, som sagt, det blir en liten utfordring. Første gang jeg får sett ham er når vi går i ringen. For mitt vedkommende må jeg møte ham med et åpent sinn, men samtidig må jeg satse på å sette meg i respekt med en gang. Det gjelder å få kampen inn i mitt spor, forteller Hagen. Han legger til at han også kommer til å satse på å få i gang venstreslaget sitt ganske fort.

Uten selvtillit - Jeg ser at han jeg skal møte har tapt sine to siste kamper. Det betyr vel at selvtilliten hans ikke er så høy, for et par tap på den måten gjør noe med deg, sier Simen Smaadal til NTB. Han vet han møter en bokser som er 12 centimeter lavere enn seg, og det er han innstilt på å utnytte.

- Han jeg skal møte er en tøff og stødig kar som går framover og presser på tungt med høyra si. Jeg kommer til å åpne litt forsiktig, men legge opp til at han skal gå inn i den rette venstra og høyre uppercuten min. Trolig vil det få kampen inn i mitt spor, sier Smaadal.

Han er også bra forberedt etter å ha vært på en ukes treningsleir hos Sauerland i Tyskland. Ved siden av det har han trent og sparret mye mot Alexander Hagen.

Smaadal veide inn på 78,5 kg og synes det er veldig bra. Han tok det litt forsiktig med spisingen de siste to dagene for ikke å måtte pine seg under vektgrensen.

- Alt ser bra ut. Vi er i form og gleder oss. Det bør absolutt blir bra her i Herning, sier de to norske lett tungvektsproffene til NTB.

(NTB)