Møtt av kaos: Oppgitt

De norske hopperne måtte vente i nærmere tre timer da de skulle sjekke inn på hotellet i Innsbruck. Sportssjef Clas Brede Bråthen er oppgitt: - Du kan lure på om det er sånn østerrikerne og tyskerne blir behandlet her.

FRUSTRERT: Sportssjef Clas Brede Bråthen. Foto: Geir Olsen / NTB
FRUSTRERT: Sportssjef Clas Brede Bråthen. Foto: Geir Olsen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

INNSBRUCK (Dagbladet): Nordmennene forflyttet seg i dag fra Garmisch-Partenkirchen i Tyskland til Innsbruck i Østerrike. Hoppuka fortsetter med kvalifisering her i morgen.

Men innsjekkingen på Alphotel der flere nasjoner bor - blant annet Norge, Slovenia og Tyrkia - endte i kaos i ettermiddag.

Ingen rom var klare før klokka 15.00. Nordmennene ankom mellom 12.00 og 12.30 og måtte vente. Samtidig tårnet det seg opp med bager i resepsjonen ettersom flere nasjoner skulle sjekke inn.

KAOS: Det var bager så langt øyet rakk i resepsjonen. Foto: Tore Ulrik Bratland
KAOS: Det var bager så langt øyet rakk i resepsjonen. Foto: Tore Ulrik Bratland Vis mer

Mange aktører var tydelig utålmodige og frustrerte. Lederen av Hoppuka - Halvor Egner Granerud - og et par andre hoppere la inn ei treningsøkt på en parkeringsplass utenfor.

- Her er det kaos, sier sportssjef Clas Brede Bråthen når Dagbladet konfronterer ham med situasjonen.

- Vi ble hentet i Garmisch av arrangøren tidligere enn de klarte å få rommene klare her. Du kan lure på om det er sånn østerrikerne og tyskerne blir behandlet. Det tror jeg ikke noe på.

UOVERSIKTELIG: Daniel-André Tande prøver å orientere seg i kaoset. Foto: Tore Ulrik Bratland
UOVERSIKTELIG: Daniel-André Tande prøver å orientere seg i kaoset. Foto: Tore Ulrik Bratland Vis mer

Nordmennene er på tå hev etter at Granerud er i posisjon til å vinne Hoppuka. Han leder foran polakken Dawid Kubacki. Nå handler det om å ha et skreddersydd opplegg rundt gullkalven.

26-åringen droppet intervjuer med mediene i dag. Men det som skulle være «smooth innsjekking» endte i oppgitthet og irritasjon.

- Det er alltid kaos her, påpeker Bråthen.

- Til sammen opp gjennom åra har vi ventet i flere døgn på dette hotellet.

TRENINGSØKT: Halvor Egner Granerud la inn ei treningsøkt på en parkeringsplass utenfor hotellet. Her snakker han med Alexander Stöckl. Foto: Geir Olsen / NTB
TRENINGSØKT: Halvor Egner Granerud la inn ei treningsøkt på en parkeringsplass utenfor hotellet. Her snakker han med Alexander Stöckl. Foto: Geir Olsen / NTB Vis mer

Pressesjefen for Hoppuka, Ingo Jensen, sjekket inn på det samme hotellet som nordmennene. Om situasjonen som oppsto sier han:

- Det er ikke hyggelig. Men tidspunktene for utsjekking og innsjekking er som de er, påpeker han og viser til klokka 11.00 og 15.00.

- Dette er ikke et problem som bare gjelder Norge eller at det er et hotellproblem. Tidspunktene er som de er. Veien fra Garmisch er kort. Drar du tidlig, så må du vente i Innsbruck. Drar du seint, så må du vente i Garmisch. Et eller annet sted må du vente.

Jensen påpeker:

- Hvis du tenker over det på forhånd, kan du unngå dette. Det gjelder også for Slovenia og Tyrkia som også bor her.

PRESSESJEF FOR HOPPUKA: Ingo Jensen forklarer at innsjekkingstidene er som de er. Foto: Geir Olsen / NTB
PRESSESJEF FOR HOPPUKA: Ingo Jensen forklarer at innsjekkingstidene er som de er. Foto: Geir Olsen / NTB Vis mer

- Bråthen hevder at dette ikke hadde skjedd med de østerrikske og tyske hopperne. Hva er din kommentar til det?

- Så langt jeg vet bor de på det samme hotellet når de konkurrerer i Garmisch og Innsbruck. I alle fall har det vært sånn tidligere. Så de har ikke denne reiseproblematikken.

Bråthen understreker at det er langt større problemer i livet enn dette, men påpeker:

- Dette hadde ikke skjedd i Raw Air, sier han og sikter til den norske hoppturneringen.

Nordmennene fikk etter hvert sjekket inn.

TETT I TETT: Halvor Egner Granerud forsøker å ta seg fram i bagkaoset. Foto: Geir Olsen / NTB
TETT I TETT: Halvor Egner Granerud forsøker å ta seg fram i bagkaoset. Foto: Geir Olsen / NTB Vis mer

Granerud hadde fri fra mediene i dag.

- Hvorfor velger dere å skjerme ham?

- Vi sørger for at han bruker energien sin mest mulig hensiktsmessig. Det handler om at han skal bruke energien inn mot trening og rennet i Innsbruck.

Som leder av Hoppuka er det et voldsomt trykk på 26-åringen, også fra internasjonale medier. Langrenn er ingenting i tyske og østerrikske medier sammenliknet med hopp.

- De som har vært i bakkene i Oberstdorf og Garmisch har sett hvor mye Halvor har gitt til absolutt alle der. Han har kommet tilbake til hotellet halvannen time etter de andre hopperne. Jeg synes han gjør en god jobb for sporten. Det er tilbakemeldingen vi får, sier Bråthen.

Han tilføyer:

- Det kan være lurt å tenke at han må bruke veldig mye tid mot slutten av Hoppuka til akkurat de samme tingene med media.

Kvaliken i Innsbruck starter klokka 13.30 i morgen. Rennet går 13.30 onsdag og sendes på TV 2.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer