Møtt med kaos etter bragden

Erling Braut Haaland og resten av Manchester City ble hyllet av sine egne før sesongens siste hjemmekamp.

HYLLER MESTERNE: Manchester City-fansen hyller de nybakte seriemesterne. Her vinker Erling Braut Haaland til supporterne. Foto: Christian Monge Hugsted
HYLLER MESTERNE: Manchester City-fansen hyller de nybakte seriemesterne. Her vinker Erling Braut Haaland til supporterne. Foto: Christian Monge Hugsted Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

MANCHESTER (Dagbladet): Manchester City-fansen slapp mulig neglebiting på hjemmebane søndag etter at Arsenal tapte mot Nottingham Forest lørdag kveld.

Det betyr at de lyseblå er seriemestere for femte gang på de siste seks sesongene, med tre kamper igjen å spille i ligaen.

Manchester City la selv ut en video av feirende City-spillere da sluttsignalet gikk på City Ground, men sentrale spillere som Erling Braut Haaland og Kevin De Bruyne var ikke tilstede da et bilde ble tatt og seinere lag ut i sosiale medier.

Supporterne fikk første glimt av de nykronede mesterne da de gikk av lagbussen snaut halvannen time før kampstart mot Chelsea søndag. Haaland og co. ble møtt med stor jubel av et par tusen frammøtte, hvor flere fyrte opp blå røykblusser.

Haaland var blant de siste som gikk av bussen, og var den spilleren som fikk høyest jubel. Nordmannen vinket til supporterne før han forsvant inn mot garderoben. Han la raskt ut et bilde av sin egen drakt på Instagram-story like etterpå.

Etter Chelsea-kampen skal spillerne og støtteapparatet få det synlige beviset på at de er engelske ligamestere: Premier League-trofeet. For Haaland blir det første gang han legger hånda si på den prestisjefylte pokalen.

Det var nok mange med hjerte for de blå som ikke var forberedt på at Arsenal skulle tape sin kamp i går kveld, for det var få fans som møtte opp på Etihad like etter at det overraskende tapet for Nottingham var et faktum.

VENTET LENGE: Flere hadde møtt opp nesten tre timer før kampstart for å se de nybakte ligamesterne. Foto: Christian Monge Hugsted
VENTET LENGE: Flere hadde møtt opp nesten tre timer før kampstart for å se de nybakte ligamesterne. Foto: Christian Monge Hugsted Vis mer

Også kampprogrammet som deles ut før kamp vitner om dette. Der skriver manager Pep Guardiola i sin vanlige spalte:

«Når jeg skriver til dere i dag, så trenger vi fortsatt én seier for å bli Premier League-mestere. Å være her, i en posisjon hvor vi kan vinne tittelen, er spesielt for meg.»

Haaland starter forøvrig kampen mot Chelsea på benken. Det spørs om ikke Guardiola valgte å gjøre noen endringer etter Arsenal-tapet.

Det dukket også opp et norsk flagg utenfor Manchester Citys hjemmebane lørdag kveld. Det kan du lese mer om her:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer