Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Mottakelsen varmet hjertet

Vidar Riseth fra hatobjekt til Kanari-favoritt.

ÅRÅSEN (Dagbladet.no): Vidar Riseth har aldri vært blant Kanarifansens favoritter, hat er vel strengt tatt det beste ordet på følelsene som boblet i de gule i all den tid Riseth spilte i sort og hvitt.

Men i løpet av vinteren har mange kameler blitt svelget på Åråsen, og da speaker gikk gjennom lagoppstillingene før poengdelingen med Tromsø i går, var det nettopp Vidar Riseths navn som framkalte den høyeste jubelen.

- Jeg var jo selvfølgelig litt spent, men mottakelsen varmet hjertet, sa Vidar Riseth etter kampen i går.

- Fornøyd med egen innsats

Og om det var noen som tvilte på om 35-åringen kommer til å spille med det hjertet utenpå drakta når den nå har skiftet farge, så gjør de neppe det etter kampen i går.

Riseth var god fra første spark på ballen, og spilte seg til Kanarifansens bestemannspremie i duell med to av Tippeligaens mest fysiske spisser, Adriano Munoz og Sigurd Rushfeldt.

- Jeg er fornøyd med egen innsats, men det er en mager trøst når vi ikke tar tre poeng, sa trønderen etterpå.

Uvurderlig rutine

I KJENT STIL: Vidar Riseth (t.v.) la ingenting imellom i sin første tippeligakamp for Lillestrøm, mot Tromsø og Munoz Adriano. Foto: MORTEN HOLM/SCANPIX
I KJENT STIL: Vidar Riseth (t.v.) la ingenting imellom i sin første tippeligakamp for Lillestrøm, mot Tromsø og Munoz Adriano. Foto: MORTEN HOLM/SCANPIX Vis mer

Som kaptein i Tippeliga-debuten styrte Riseth LSK-fireren og stopperkollega Pål Steffen Andresen med sedvanlig myndig hånd.

- Så lenge det prates bak der går det bra, dessuten er Pål Steffen veldig god og artig å spille med, sa Riseth.

I går viste han flere ganger hvor viktig rutinen hans kan bli for Lillestrøm denne sesongen.

Først sendte han kollega Andresen rett i hodeduell med Sigurd Rushfeldt i første minutt, for å få forsvarspillet godt i gang.

- Det gjør det enklere for oss å komme inn i kampen når Pål Steffen markerer oss tidlig i duellene, sa Riseth.

Så i andre omgang var det kanskje 35-åringens «smarte smerter» som var med på å flytte fokus vekk fra straffesparket Tromsø strengt tatt skulle hatt da Tommy Knarvik ble lagt i bakken av kapteinen selv.

- Han (Riseth) er ikke borti ballen, og da er vel konklusjonen grei. Men han er rutinert og vet at han skal bli liggende nede, gliste Knarvik etter kampen i går.

Medisiner resten av livet

image: - Mottakelsen varmet hjertet

Riseth fikk en alvorlig vekker tidligere denne måneden da en hjertetest på La Manga viste at høyt blodtrykk hadde ført til at han hadde et forstørret hjerte.

Dét kunne ingen legge merke til i de 90 minuttene 35-åringen spilte i går.

- Jeg tenkte ingenting på hjertetrøbbelet. Husker jeg å ta medisinene mine går det bra, sa Riseth etter kampen.

- Jeg sjekker det hver dag, så jeg har kontroll.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media