Mottar dom og drar til fjells

Northug reiser direkte til høyden i Italia.

OPP I HØYDEN. Petter Northug setter kursen fra rettsalen til Nord-Italia og et høydetrening. Foto: Ole Morten Melgård
OPP I HØYDEN. Petter Northug setter kursen fra rettsalen til Nord-Italia og et høydetrening. Foto: Ole Morten MelgårdVis mer

Uavhengig av hva som  skjer i tingretten kommende torsdag, har team Northug hendene fulle de kommende ukene.

I Sør-Trøndelag tingrett faller dommen etter fyllekjøringen tidlig i mai.

- Hva har dere tenkt om trening i etterkant av dommen som kommer torsdag?

- Petter er innstilt på det han må igjennom og ta det som kommer. Vi har ikke tenkt for mye på lengden av dommen, men vi får håpe at han får sone etter at sesongen er over. Vi har heller ikke tenkt for mye over soningsmåten. Dette er uansett ikke noe som vi styrer. Vi får ta det som det kommer. Det viktigste er at vi er 110 prosent forberedt inn mot sesongen, og målet er å få en stabil sesong i toppen. Utgangspunktet for at han kan klare det er absolutt til stede, sier trener Stig Rune Kveen til NTB.

Til høyden Allerede mandag venter et nytt høydeopphold i Nord-Italia. Der skal han oppholde seg i Val Senales. De norske landslagsløperne skal være også være der samtidig med ham.

- Det blir et standard høydeopphold over tre uker. Der blir det rolige turer med noen kontrollerte hardøkter.

- Det virker som om Northug har taklet det som må ha vært en tung tid siden mai nokså bra?

- Ja. Han har ikke latt seg påvirke, men har hatt god fokus og trent to økter daglig. Han har vært flink til å konsentrere seg om det sportslige.

Vant Northug har benyttet perioden etter den fatale kjøreturen på Byåsen godt. Sist lørdag spurtet han inn til seier i et 18 kilometer langt rulleskirenn i Hommelvik.

- Det så bra ut. Det var litt spesielt siden motvinden var så sterk at det var umulig å gå fra, og det var ikke snakk om den store anstrengelsen. Men han vant i hvert fall spurten, sier Kveen.

Solid Kveen ser at Northug har vist solid form i de siste ukene. Det har gått bra i alle konkurransene han har deltatt i som Blinkfestivalen, Toppidrettsveka, 5000-meteren i kretsmesterskapet, motbakkeløpet på Ranheim og testløpet i Meråker.

- Det har vært en plan bak dette. Han har ønsket å legge inn noen tøffere økter mellom høydeoppholdene, og derfor har han deltatt i flere lokale konkurranser. Jeg tolker ham dit hen at det går greit. Han har vist seg treningssterk, og så får vi håpe at storformen kommer etter hvert, forteller Kveen.

 (NTB)