Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Mottatt som helt

Diego Maradona fikk en heltemottakelse på foran sin avskjedskamp i går, og takket med to mål i en 6-3-seier.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Maradona scoret to ganger fra straffemerket i kampen mellom Argentinas landslag og et sammensatt stjernelag. Mot slutten av kampen tok han av seg landslagstrøya og avsluttet i fargene til Boca Juniors.

Jubelbrøl

Den gamle storspilleren ble møtt av et jubelbrøl da han via storskjerm og høyttaleranlegg hilste de 50000 tilskuerne på Bombonera stadion velkommen til kampen.

- Jeg takker alle som er på stadion av hele mitt hjerte. All denne kjærlighet og hengivenhet betyr så mye for meg. Jeg håper jeg kan gi dere noe å huske meg for, sa 41-åringen, som to ganger ble utestengt for doping og de siste årene har kjempet mot avhengighet av kokain.

Pelé-buing

Brasils legende Pelé fikk en mindre hjertelig velkomst. Publikum pep og buet da han viste seg på banen før avspark.

Pelé har gjentatte ganger erklært at han i egne øyne er av et helt annet kaliber enn Maradona. Da Maradona vant en internettavstemning i FIFA-regi for å kåre århundrets spiller, fikk Pelé og FIFA-sjefene endret reglene slik at Pelé likevel fikk hovedprisen. Det blir aldri glemt i Argentina.

Argentinas VM-klare fotballhelter av i dag fikk også stående applaus da de løp ut på banen.

Argentinas fotballforbund nytter anledningen til å «pensjonere» trøye nummer 10 som en æresbevisning til Maradona, noe FIFA har uttrykt misnøye med.

I amerikansk idrett er det vanlig praksis å ære store spillere ved aldri mer å la noen bruke deres trøyenummer.(NTB)

<B>DRIBLER IGJEN:</B> Diego Maradona prøvde gamle kunster i Buenos Aires i går.
Hele Norges coronakart