«STJERNEMØTE»: På hotell Bivio, hvor de norske landslagsløperne bor under høydesamlingen i Livigno, jobber det en kelner som kun går under kallenavnet «Balotelli». Det er ikke vanskelig å skjønne hvorfor. Fotballinteresserte Ingvild Flugstad Østberg og Heidi Weng  fikk et nærmøte. Foto: Tormod Brenna
«STJERNEMØTE»: På hotell Bivio, hvor de norske landslagsløperne bor under høydesamlingen i Livigno, jobber det en kelner som kun går under kallenavnet «Balotelli». Det er ikke vanskelig å skjønne hvorfor. Fotballinteresserte Ingvild Flugstad Østberg og Heidi Weng fikk et nærmøte. Foto: Tormod BrennaVis mer

Møtte «Balotelli» på høydesamling

- Kul kar, men drakta er feil, sier Liverpool-frelste Ingvild Flugstad Østberg (24).

LIVIGNO (Dagbladet): Hadde ikke Ingvild Flugstad Østberg vært en av verdens beste langrennsløpere, hadde hun trolig vært fotballspiller på høyt nivå.

Hun er både verdensmester og olympisk mester på ski, men var også en særdeles lovende fotballspiller. Så god at hun har deltatt på landslagssamlinger for aldersbestemte lag.

Fortsatt slenger hun med på noen Raufoss-treninger når hun får tida til det. Men ifølge henne selv blir det altfor lite. Jobben som langrennsløper er for krevende.

- I sommer har det dessverre bare blitt en eneste kamp for Raufoss, og noen få treninger. Jeg skulle gjerne vært med på mer. Fotball er moro, å spille på lag med noen tiltaler meg, sier hun.

Liverpool-fan Ingvild Flugstad Østberg er Liverpool-fan på sin hals, og da en av kelnerne på hotellet hun bor på under høydesamlingen i Livigno både ligner på - og ikke kalles annet enn - Balotelli, stilte hun villig opp på et bilde sammen med karen.

- Ja, han ligner jo litt, men ikke så fryktelig da, sier hun om kelneren som så og si alltid går på jobb med Milan-drakt etter Balotellis overgang til den italienske klubben etter flopp-sesongen i Liverpool.

- Feil drakt, sier Ingvild og ser på Milan-skjorta.

- Han hadde vel ingen stor sesong i klubben, sier hun.

Selv håper hun på en topp fire plassering for Merseyside-klubben i år.

Tror på OL-plass - Nå er det på tide å lykkes igjen. Fortsatt har jeg ikke fått vært på en enste kamp, men broren min er enda større fan enn meg, og vi har snakket mye om å komme oss over. Kanskje blir det anledning til det etter skisesongen, sier Ingvild, som også følger landslaget i fotball tett.

- Det var skikkelig spennende å følge dem under VM i Canada i sommer. Men litt kjipt at det gikk som det gikk. Men jeg er ganske sikker på at jentene klarer OL-kvaliken i mars og kommer seg til Rio til sommeren.

- Det hadde vært så fortjent, og det unner jeg en av mine beste venninner, Ingrid Moe Wold, å få oppleve, sier Ingvild Flugstad Østberg.

• Lørdag skal Liverpool møte Manchester United på Old Trafford. Avspark 18.30.