JUBEL: Argentina jubler over Gabriel Mercados scoring like før pause. Foto: AFP PHOTO / SAEED KHAN / NTB Scanpix
JUBEL: Argentina jubler over Gabriel Mercados scoring like før pause. Foto: AFP PHOTO / SAEED KHAN / NTB ScanpixVis mer

Møtte Brasil med Di Maria, Messi, Dybala og Higuain. Likevel var det en anonym argentiner som stjal overskriftene

Pangstart som Argentina-sjef for Jorge Sampaoli, takket være en gammel Sevilla-kjenning. 

Brasil - Argentina 0-1 (0-1)

(FourFourTwo): Det ble betegnet som en vennskapskamp mellom de to nasjonene i australske Melbourne, men dagens kamp betyr alltid mye for de to rivalene.

Til tross for at det var en oppvisningskamp, stilte begge lag med flere stjerner. Likevel bar kampen preg av at det ikke var en mesterskapskamp.

På den ene halvdelen hadde du superstjerner som Lionel Messi, Gonzalo Higuain, Angel Di Maria og Paulo Dybala, mens Brasil hadde med seg Gabriel Jesus og Philippe Coutinho for å nevne noen.

Jorge Sampaoli fikk sin debut som Argentina-manager etter at han forlot Sevilla, og var nok veldig bestemt på å få en god start. Det fikk han av en gammel kjenning; Gabriel Mercado som spiller stopper i nettopp Sevilla.

Brasil opplevde en ekstra nedtur på slutten av kampen da City-spiss Gabriel Jesus måtte behandles på gressmatta.

Spissen ble seinere fraktet av banen på båre på overtid, med det som så ut som skade på kinnbeinet etter en albue fra City-lagkamerat Otamendi.

UT PÅ BÅRE: Gabriel Jesus fikk en albue i ansiktet. Foto: REUTERS/Jason Reed/NTB Scanpix
UT PÅ BÅRE: Gabriel Jesus fikk en albue i ansiktet. Foto: REUTERS/Jason Reed/NTB Scanpix Vis mer

Usannsynlig målscorer

Argentina startet kampen best, og fikk en stor sjanse etter seks minutter. De Maria kom litt skrått på mål før han avsluttet, og ballen smalt i stolpen bak keeper Weverton.

Resten av omgangen inneholdt ikke noen særlige store sjanser, før kampens første scoring kom like før hvilen.

Et innlegg fra Di Maria traff panna til Nicolás Otamendi, og ballen smalt igjen i stolpen. På returen dukket Sevilla-spiller Gabriel Mercado opp og fikk verdens enkleste jobb med å sette inn scoringen.

- Det er kanskje den minst sannsynlige målscorere som befinner seg på rett plass ti rett tid, uttalte Viasat-kommentator Petter Veland.

Dobbelt stolpetreff

Først etter en time fikk Brasil en skikkelig god dobbeltmulighet. Først var det Jesus som fikk en stikker hvor han rundet keeper og skjøt i stolperota, før Willian hamrer ballen i motsatt stolpe på returen.

- Har du sett på maken for en dobbeltmulighet for Brasil. Det er rene kunststykket fra Gabriel Jesus. Det er nesten så han klarer å bryte seg inn i bankhvelvet, ta med seg alt gullet og snuble i kanten på vei ut, sier Veland på direkten.

Det er slutten på en lang sesong for mange spillere, og underholdningen i Australia var ikke av den beste sorten. Det gikk lenge mellom sjansene.

En spiller som Lionel Messi spilte en veldig anonym kamp.

- Vi har med all respekt ikke sett det beste av Lionel Messi i denne kampen. Han virker å være litt uinteressert, mente Veland.

Det spørs om et fullsatt stadion med plass til rundt 95 000 tilskuere satte pris på det.