Mottok grove, rasistiske meldinger etter «slaget i Drammen»: - Jeg fikk litt sjokk

- Folk burde tenke seg om, forsvarer klubben.

(Dagbladet): Under den første seriekampen mot Brann denne sesongen, kokte det over for Strømsgodset-spilleren Flamur Kastrati, som endte opp med å slå Brann-spiller Vadim Demidov.

Kastrati var raskt ute med å beklage til hele Drammen, og visste at det han hadde gjort var dumt. Det hele endte med fire kampers karantene.

I en artikkel i Drammens Tidene i dag, forteller Strømsgodset-spilleren at han i ettertid har fått flere tilbakemeldinger. Det har kommet meldinger fra både egne fans og andre, og flere av disse skal ha vært rasistiske.

- Jeg er jo norsk - Jeg fikk litt sjokk. Jeg forstår at det er en del av jobben min som fotballspiller å tåle en del kritikk, men ett sted går grensa. Og den går på grove, rasistiske meldinger, sier Kastrati til Dagbladet, og sier han ikke ønsker å gå konkret inn på hva som stod i meldingene.

Kastrati er født og oppvokst i Norge, og har norsk pass. Han har et titalls u-landskamper med det norske flagget på brystet, og er helt norsk, selv om han i dag har valgt å spille for Kosovos landslag. Likevel fikk han rasistiske meldinger.

- Jeg skjønner ikke hvorfor det kommer opp, jeg er jo norsk. Jeg har heldigvis aldri fått noen slike meldinger ute på gata, forteller Kastrati.

- Kribler i bena Han forstår at «slaget i Drammen» førte til reaksjoner, men skulle helst vært foruten de rasistiske.

- Men jeg har fått mange positive meldinger også. Det er bare noen som er negative. Mottoet til Strømsgodset er «ekte kjærlighet», og det har jeg virkelig fått mye av. Både supportere og klubben har støtta meg. Dette er en sak som koster veldig mye og tar mye fokus, men man skal ikke blande slikt inn i fotballen.

Onsdag har Kastrati sonet ferdig straffen på fire kamper, og kan spille kampen mot Stabæk. Det gleder han seg til.

- Det har vært min lengste oppkjøring så langt i karrieren. Jeg er ferdig med det som skjedde mot Brann, jeg er en tøff person og er vokst opp med å ha en tøff mentalitet. Det var dumt, helt håpløst, men gjort er gjort. Det kribler i bena nå, og jeg gleder meg til å bidra igjen, forteller han.

«Jævla utlending» Mediesjef i Strømsgodset, Magne J. Nilsen, fikk ikke sett de aller verste meldingene Kastrati mottok samme kveld som hendelsen. I tillegg hadde fotballspilleren selv slettet de verste, ifølge Nilsen.

- Jeg ba ham å ta vare på de om det dukka opp mer, men da var nok det verste over. Dagen etter skrev jeg en sak på nettsiden vår, hvor Flamur beklaga til fansen. Den fikk vi stort engasjement på, men jeg overvåket hele veien. Da kom det noen meldinger som var langt over kanten, sier Nilsen til Dagbladet.

- Hva stod det?

- «Send han ut av landet. Dette har ikke Godset bruk for» og «Jævla utlending».

- Andre regler bak tastaturet Klubben har ikke anmeldt noen av meldingene, men har valgt å belyse temaet.

- Vi tar avstand fra slikt, og vil bevisstgjøre folk på ting de skriver på nettet. Det virker som at det er helt egne regler bak tastaturet, enn ellers i hverdagen. Spesielt i fotballen, om det er tap eller hva, så er det mye følelser i sving. Folk burde tenke seg litt om, sier Nilsen.

Han er ikke kjent med liknende hendelser i Strømsgodset tidligere, men forteller at det blåste friskt rundt David Nielsen ifjor, da han var hovedtrener.

- Det kom stygge meldinger, men ikke noe rasistisk. Det er heller ingen andre spillere som har kommet og sagt til meg at de har fått rasistiske meldinger. Vi overvåker dette hele tiden, spesielt på Facebook og Twitter. Det har vært mye rart, innrømmer han.

Lik Dagbladet Sport på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.