Mourinho: - 2018 trolig Zlatans siste år på toppnivå

José Mourinho er sikker på at Zlatan Ibrahimovic (35) spiller for Manchester United også neste sesong. Han håper å gi svensken en perfekt avslutning.

HYLLES: Zlatan Ibrahimovic høster ros av manager José Mourinho. Foto: NTB Scanpix
HYLLES: Zlatan Ibrahimovic høster ros av manager José Mourinho. Foto: NTB ScanpixVis mer

Zlatan Ibrahimovic kom til Old Trafford på fri overgang fra Paris Saint-Germain i fjor sommer. Han skrev i utgangspunktet under for tolv måneder, men det er en opsjon i kontrakten på ytterligere ett år.

Mourinho gjorde det klart allerede i høst at han vil ha med seg Zlatan videre også etter inneværende sesong. Forlengelsen lar vente på seg, men United-manageren er ikke bekymret.

– Jeg trenger ikke se at han signere kontrakten. Jeg er helt overbevist om at han blir. Han kom hit med en intensjon om å være her i to år. Det første året går kanskje ikke helt sånn han hadde sett for seg, for han er en veldig ambisiøs fyr, men hos alle andre har han overgått alle forventninger, sier Mourinho og tilføyer:

– Han vet at vi prøver igjen neste sesong. Da skal vi prøve å gi ham et fantastisk år, som trolig blir han siste på toppnivå.

Zlatan har motbevist skeptikerne som tvilte på at han kom til å takle engelsk fotball. Stjernespissen står med 15 seriemål på 24 kamper. Så mange mål har aldri en 35-åring klart i en og samme Premier League-sesong.

Svensken står totalt med 20 mål på 33 kamper i ulike turneringer.

(©NTB)