Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Manchester United, Mourinho:

Mourinho: - Fantastisk for fransk fotball at Zlatan forsvant

Åpnere enn noen gang.

FENOMEN: Manchester United-manager José Mourinho mener Zlatan Ibrahimovic er bedre nå enn da de to jobbet sammen i Inter. Foto: NTB Scanpix/Reuters / Stefan Wermuth
FENOMEN: Manchester United-manager José Mourinho mener Zlatan Ibrahimovic er bedre nå enn da de to jobbet sammen i Inter. Foto: NTB Scanpix/Reuters / Stefan Wermuth Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

José Mourinho mener det var en gave for fransk klubbfotball at Zlatan Ibrahimovic forlot Paris Saint-Germain til fordel for Manchester United.

PSG vant ligaen hvert eneste år med Ibrahimovic som frontfigur mellom 2012 og 2016. Etter at den svenske superspissen dro vestover og tok del i Mourinhos prosjekt i United, dominerer ikke den franske hovedstadsklubben Ligue 1 på samme måte som før.

Etter 19 serierunder ligger PSG på tredjeplass, fem poeng bak Nice på tabelltopp. Forrige sesong hadde Paris-laget en seiersmargin på utrolige 31 poeng.

- Jeg mener fotballfans i Frankrike må være fornøyde med at Zlatan reiste, for nå har de en liga igjen. Med ham på laget var det Paris, Paris og Paris. De vant alt; ligaen, cupen, ligacupen og supercupen, sier Mourinho til franske SFR Sport.

- Nå kan jeg følge Ligue 1 og ha interesse for det. Så dere kan takke ham for han dro, legger portugiseren til.

Mourinho føler Zlatan er en bedre spiller nå enn hva svensken var da de jobbet sammen i Inter mellom 2008 og 2009.

- Han er et fenomen. Det handler ikke bare om målene, men all lidenskapen han tar med seg inn i alle treningsøkter. Jeg sier det stadig, men jeg foretrekker dagens utgave av en 35 år gammel Zlatan enn da han var 25, 26 og 27 år, mener United-manageren.

Ibrahimovic har scoret 16 mål på 25 kamper for Manchester United i ulike turneringer.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!