Mourinho: - Fantastisk utfordring

Endelig ansatt i Chelsea.

José Mourinho ble i formiddag offisielt ansatt som ny manager i Chelsea.

Dermed kan uker med spekulasjoner endelig ta slutt. Mourinho, som ledet Porto til mestercupseier sist uke, etterfølger Claudio Ranieri, som fikk sparken mandag. Italieneren skal nå være aktuell for både Liverpool og Tottenham.

41 år gamle Mourinho har signert en treårskontrakt.

- Chelsea er en fantastisk utfordring for meg. Det er en flott klubb med en rekke verdensstjerner i stallen. Ambisjonene er høye og supporterne hengivne, derfor er jobben en stor utfordring, sa Mourinho etter at kontrakten var undertegnet.

- Den engelske ligaen er kjent som en av de beste i verden, og jeg gleder meg til å konkurrere uke etter uke på dette nivået, fortsatte portugiseren.

Chelseas styreformann Peter Kenyon er også meget fornøyd.

- Grunnlaget er lagt i Chelsea, og ansettelsen er en videreføring av det vi begynte på foran sesongen. Mourinho representerer den nye garde av fotballtrenere, og vi er sikre på at han kan løfte klubben til neste nivå, sa Kenyon.

Britiske aviser rapporterer at Chelsea-eier Roman Abramovitsj gjør Mourinho til verdens best betalte fotballtrener, men summer er ikke nevnt.

FLYTTER TIL LONDON: Jose Mourinho ledet Porto til Champions League-seier. Her ankommer han London for tre år som Chelsea-trener. Foto: SCANPIX/REUTERS
FLYTTER TIL LONDON: Jose Mourinho ledet Porto til Champions League-seier. Her ankommer han London for tre år som Chelsea-trener. Foto: SCANPIX/REUTERS Vis mer

(NTB-Reuters)