Mourinho: - I morgen er «akademidagen»

Chelsea-treneren om mesterligakampen mot Sporting.

HVILER FØRSTELAGSSPILLERE: Chelsea-trener José Mourinho har allerede vunnet Champions Leagues gruppe G. I morgendagens kamp mot Sporting Lisboa, øyner han en mulihghet til å hvile førstelagsspillerne og sette innpå noen akademiprodukter. Foto: EPA/ANDY RAIN
HVILER FØRSTELAGSSPILLERE: Chelsea-trener José Mourinho har allerede vunnet Champions Leagues gruppe G. I morgendagens kamp mot Sporting Lisboa, øyner han en mulihghet til å hvile førstelagsspillerne og sette innpå noen akademiprodukter. Foto: EPA/ANDY RAIN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Følg Champions League-runden i Dagbladets fotballstudio.

(Dagbladet): De engelske serielderne Chelsea har allerede vunnet gruppa si i Champions League. Det gir Chelsea en mulighet til å hvile spillere, og gi spillerne fra ungdomsakademiet muligheten til å prøve seg.

Blant annet er Ruben Loftus-Cheek (18) med i troppen som tar imot Nanis utlånsklubb på Stamford Bridge i morgen, og manager Mourinho går langt i å garantere både han og flere andre unggutter spilletid.

- Det er ikke lett å ta ungdom fra ungdomsturneringer til toppnivå. Alle sammen har den samme følelsen. I morgen er Rubens dag, men det er også akademiets dag, sa Mourinho på pressekonferanse (gjengitt hos BBC)

- Kunne like så godt stengt akademiet Siden Mourinho var i Chelsea sist, i 2007, har klubben hatt åtte ulike trenere. Det mener han har gjort at klubben har hatt vanskelig for å ta i bruk akademiet sitt.

Ruben Loftus-Cheek har vært i Chelsea siden han var åtte, og er ifølge Mourinho «skapt i Chelsea». Han har vært kaptein på klubbens U21-lag og er midtbanespiller. Han er et eksempel på den typen spillere portugiseren ønsker å skape.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer