Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Mourinho: - I morgen er «akademidagen»

Chelsea-treneren om mesterligakampen mot Sporting.

HVILER FØRSTELAGSSPILLERE: Chelsea-trener José Mourinho har allerede vunnet Champions Leagues gruppe G. I morgendagens kamp mot Sporting Lisboa, øyner han en mulihghet til å hvile førstelagsspillerne og sette innpå noen akademiprodukter. Foto: EPA/ANDY RAIN
HVILER FØRSTELAGSSPILLERE: Chelsea-trener José Mourinho har allerede vunnet Champions Leagues gruppe G. I morgendagens kamp mot Sporting Lisboa, øyner han en mulihghet til å hvile førstelagsspillerne og sette innpå noen akademiprodukter. Foto: EPA/ANDY RAIN Vis mer

• Følg Champions League-runden i Dagbladets fotballstudio.

(Dagbladet): De engelske serielderne Chelsea har allerede vunnet gruppa si i Champions League. Det gir Chelsea en mulighet til å hvile spillere, og gi spillerne fra ungdomsakademiet muligheten til å prøve seg.

Blant annet er Ruben Loftus-Cheek (18) med i troppen som tar imot Nanis utlånsklubb på Stamford Bridge i morgen, og manager Mourinho går langt i å garantere både han og flere andre unggutter spilletid.

- Det er ikke lett å ta ungdom fra ungdomsturneringer til toppnivå. Alle sammen har den samme følelsen. I morgen er Rubens dag, men det er også akademiets dag, sa Mourinho på pressekonferanse (gjengitt hos BBC)

- Kunne like så godt stengt akademiet Siden Mourinho var i Chelsea sist, i 2007, har klubben hatt åtte ulike trenere. Det mener han har gjort at klubben har hatt vanskelig for å ta i bruk akademiet sitt.

Ruben Loftus-Cheek har vært i Chelsea siden han var åtte, og er ifølge Mourinho «skapt i Chelsea». Han har vært kaptein på klubbens U21-lag og er midtbanespiller. Han er et eksempel på den typen spillere portugiseren ønsker å skape.

- Det er alle manageres drøm. Jeg vil skape Ruben og andre Rubener. Forholdet mellom førstelaget vårt og akademiet er i ferd med å forandre seg, på grunn av stabiliteten vi har fått nå.  Stabilitet er viktig, og unggutta føler nå at de har noe å jobbe mot, sa Mourinho.

Ifølge The Guardian har også de 19-årige akademispillerne Mitchell Beeney og Nathan Aké trent med Chelseas førstelag inn mot Sporting-kampen. Mourinho understreker viktigheten av å bruke akademispillerne:

KAN DEBUTERE: Chelseas midtbanetalent Ruben Loftus-Cheek ventes å komme inn fra benken i morgendagens kamp mot Sporting Lisboa. Mourinho ønsker å satse mer på ungdommen. Foto: REUTERS/Stefan Wermuth.
KAN DEBUTERE: Chelseas midtbanetalent Ruben Loftus-Cheek ventes å komme inn fra benken i morgendagens kamp mot Sporting Lisboa. Mourinho ønsker å satse mer på ungdommen. Foto: REUTERS/Stefan Wermuth. Vis mer

- Hvis man ikke tar med seg ungdom fra akademiet, kan man like så greid stenge det. Da er det bedre å lukke dørene, og heller bruke pengene på å kjøpe spillere, sa Mourinho.

Sporting trenger poeng I morgen kan dermed bli den perfekte muligheten for Sporting til å sikre seg avansement i Champions League. Mens Schalke har møtt et heltent og poengjaktende Chelsea to ganger, kan Sporting møte et reservepreget mannskap.

Mourinho understreker, til tross for at han planlegger å hvile nøkkelspillerne John Terry, Eden Hazard og Willian, at klubben jakter et godt resultat mot Sporting i morgen.

- Vi kunne ikke vært i en bedre posisjon - toppen av ligaen, toppen av Champions League og blant de siste åtte i ligacupen. Den neste kampen man ønsker å vinne er i morgen. Vi vil ha et godt resultat, sa Mourinho.

Etter at de tapte forrige gruppespillskamp 5-0, nettopp mot et toppet Chelsea, er Roberto Di Matteos Schalke 04 avhengige av at Sporting taper, og av at de selv slår Maribor.