Mourinho: - Trener gjerne Portugal

Og Scolari slutter etter EM 2008.

(Dagbladet.no): Tirsdag uttalte Luiz Felipe Scolari at han gir seg som landslagssjef for Portugal etter europamesterskapet i 2008.

- En treners arbeid er begrenset til fem-seks år, og det er naturlig at jeg gir meg når kontrakten min går ut, sa Scolari til den portugisiske avisen Record.

Dermed kan det etter hvert være duket for Josè Mourinho i sjefsstolen i Portugal.

For det portugisiske fotballforbundet har helt sikkert fått med seg Josè Mourinhos intervju i dagsavisen O Jogo i går, hvor den karismatiske treneren ga uttrykk for at han gjerne tar over Portugal før han gir seg som trener.


- For mange landskamper
Men om Mourinho skal trene et landslag ser han helst at det avvikles færre kamper.

– Det spilles altfor mange kamper mot mindre lag, og på grunn av det risikerer spillerne ikke å yte på et toppnivå når det er snakk om viktige kamper, sier Mourinho til O Jogo.

– Det er altfor mye å ha grupper på sju til åtte lag som skal spille 14, 15 og kanskje 16 kamper for å kvalifisere seg. Det eneste man oppnår ved dette er å få skadde spillere, sier portugiseren.

Chelsea-treneren som har vunnet seriemesterskapet i England de to siste sesongene, og som før det trente Porto til triumf i mesterligaen, mener kvalifiseringsgruppene ikke burde bestå av mer enn tre-fire lag rangert etter ferdighet.

– De beste lagene kunne spille mot hverandre, mens de dårligste kunne gjøre det samme. I stedet for at Portugal skal møte Kasakhstan og England skal møte Andorra, kunne Kasakhstan og Andorra spille mot hverandre, sier José Mourinho.

Mourinho er kontraktsfestet til Chelsea til 2010.
Mourinho: - Trener gjerne Portugal
TAR GJERNE PORTUGAL: Josè Mourinho tar gjerne jobben som landslagssjef for Portugal før karrieren er over. Foto: Reuters
TAR GJERNE PORTUGAL: Josè Mourinho tar gjerne jobben som landslagssjef for Portugal før karrieren er over. Foto: Reuters Vis mer
GIR SEG: Luiz Felipe Scolari, som takket nei til England-jobben i sommmer, slutter som sjef for Portugal etter EM i 2008.