Mourinho: - Viktig seier

Tottenham uten en sjanse med ti mann.

(Dagbladet.no): Tottenham-Chelsea (0-1).

Tottenham rystet mesterne i starten av kampen. Michael Dawson kunne godt headet hjemmelaget i ledelsen etter bare få minutter, men bommet såvidt på mål.

Etter omkring et kvarter brølte publikum på White Hart Lane på rødt kort til Michael Essien. Han hektet beina på Edgar Davids, som var på vei inn i feltet med ballen. Men Chelsea-spilleren slapp unna med gult kort og frispark mot.

I stedet var det Tottenham som mistet en mann få minutter seinere. Mido gikk knallhardt inn i en hodeduell med Assier del Horno med armer, bein og kropp. Dommeren reagerte nok spesielt på armen som traff Chelsea-backen i bakhodet, og dro fram et direkte rødt kort til egypteren.

Martin Jol mente også det var en streng avgjørelse:

- Mido hadde ikke til hensikt å skade noen. Kanskje en annen dommer bare ville ha gitt ham gult kort, sier Tottenham-manageren ifølge BBC.

Hvem passet stolpen?

Det ble for vanskelig for Tottenham å holde unna med en mann mindre. Etter 39 minutter headet del Horno en corner fra Lampard rett i mål. Arne Scheie og mange med ham vil helt sikkert spørre seg hvorfor Tottenham ikke hadde en mann på bakerste stolpe. I så fall ville målet vært avverget.

HELDIG TREFF: Dette volleyskuddet fra Damien Duff gikk rett ned, kom rett opp igjen, traff ham i overkroppen eller ansiktet, og ga Chelsea 2-0 mot Tottenham. Foto: Reuters/Scanpix
HELDIG TREFF: Dette volleyskuddet fra Damien Duff gikk rett ned, kom rett opp igjen, traff ham i overkroppen eller ansiktet, og ga Chelsea 2-0 mot Tottenham. Foto: Reuters/Scanpix Vis mer

Chelsea kontrollerte kampen derfra, men det var først da Mourinho øste fra sin rikholdige innbytterbenk at neste scoring kom.

Først var Hernan Crespo bare en beinparade fra Paul Robinson unna å score ti sekunder etter at han kom inn. Så sto Chelesas første innbytter Shaun Wright-Phillips for forarbeidet til 2-0-målet:Innlegget fra Wright-Phillips traff Damien Duff, som skjøt rett i bakken på volley, men ballen spratt rett opp i kroppen hans og i mål.

Mourinho: - Vanskelig kamp

Chelsea-manager Jose Mourinho fornøyd med kampen, men synes ikke det ble noen enkel jobb etter utvisningen.

- Det var en veldig viktig seier, og en solid forestilling. Folk sier det er enklere mot 10 enn mot 11 spillere, men kampen var vanskelig. De var bedre enn oss i en periode, og satte press på oss, men vi var likevel komfortable.

Også Martin Jol var fornøyd med sine spillere til tross for tapet.

- Det var masse innsats, vi gjorde det bra til tider, og jeg synes vi spilte bedre enn Chelsea.

Slik kampen ble, var det aldri noen tvil om at Chelsea fortjente seieren. Spørsmålet er om det var Chelsea - og ikke Tottenham - som fortjente å få en mann utvist.

Da kunne det vært Tottenham som toppet tabellen nå.

• Si din mening: Skulle Essien vært utvist i stedet for Mido?