Mourinho:- Det er Rooney eller ingenting

Satser alt på United-spissen.

 INTERESSERT:  Jose Mourinho vil kun ha Wayne Rooney til Chelsea.  Foto: AFP/PORNCHAI KITTIWONGSAKUL og REUTERS/Nigel Roddis/NTB Scanpix
INTERESSERT: Jose Mourinho vil kun ha Wayne Rooney til Chelsea. Foto: AFP/PORNCHAI KITTIWONGSAKUL og REUTERS/Nigel Roddis/NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Tidligere i dag sprakk nyheten: Chelsea har lagt inn et et offisielt bud på Manchester United-spissen Wayne Rooney.

Både BBC og Sky Sports melder i dag at Manchester United skal ha avslått budet på Rooney. Chelsea skal ha tilbudt 20 millioner pund ( 180 millioner kroner) for scouseren.

Nå tok sagaen er ny vri.

Bekrefter interessen På en pressekonferanse i dag bekrefter Chelsea-manager Jose Mourinho interessen. Han går all-in i jakten på engelskmannen.

- Vi har ikke lagt inn bud på noen andre spillere. Det er Rooney eller ingenting, sier Mourinho til Sky Sports

Etter å ha raiset innsatsen betraktelig, innrømmer Mourinho at om han ikke treffer med budet, kommer han til å grinde videre med spillerne han har tilgjengelig i Chelsea.

- Vi har ikke noe mer å si. Vi vil ha Rooney, vi har kommet med et bud og nå er alt opp til Manchester United, sier Mourinho til Chelseafc.com

På pressekonferansen tilbakeviser portugiseren at David Luiz eller Juan Mata er på vei bort.

- Jeg vil ikke røpe summen, men budet involverer ingen spillere, sier Mourinho til nettstedet.

Et spill Spørsmålene en kan stille seg etter den plutselige offentligheter: Er dette et skittent spill fra Chelsea for å sikre seg Rooney billig, eller er det en real måte å gå fram på?

Tv2-ansatt og Premier Leauge-ekspert Kasper Wikestad mener  Chelsea har alt på det tørre.

- Den dagen Moyes sa at han trengte Rooney i tileffe van Persie eller Kagawa ble skadet, tror jeg fremtida til Rooney var beseilet. Han er på vei bort, sier Wikestad.

- Og når Chelsea kommer fram til samme konklusjon blir det et spill. Et spill med presse, klubber, agenter og managere.Det er en del av spillet. Rooney er på vei uansett, og Chelsea må bruke de kortene de har, sier Wikestad.

Synes du Chelsea driver et skittent spill som prøver å lokke Rooney bort på den måten?

- De er ikke ufine. Jeg tror vi alle savner fotballen sånn som den var før, men i dag er det her helt vanlig. Vi så det samme da van Persie gikk til United, da Benteke gikk til Aston Villa og mest av alt da Fabregas gikk til Barcelona. Da gikk den ene spilleren etter den andre ut og sa at Fabregas var trist og ikke hadde det bra i Arsenal. Det er en del av gamet, sier eksperten.

Hektisk Flere medier, deriblant The Guardian , rapporterer at spissen skal være sint og forvirret over behandlingen han har fått av Moyes. Det skjer etter at Moyes tidligere i uka langt på vei antydet at Rooney vil være et andrevalg på topp denne sesongen.

Nå har Manchester United sendt hjem styreformann Ed Woodward  fra Asia, kun dager etter at Rooney drog hjem på grunn av en plutselig skade.  Grunnen?

En overgang.

Ifølge Sky Sports skal det ikke dreie seg om Rooney, men en spiller Manchester United er interessert i å kjøpe.  Både Cesc Fabregas, Marouane Fellaini og Leighton Baines har vært linket til klubben tidligere i år, uten at noe er blitt bekreftet.

Siste ord i Rooney-sagaen er ikke sagt.

 EN DEL AV SPILLET:  Kasper Wikestad mener Chelsea har alt på det tørre i Rooney-sagaen. Foto: TV2.
EN DEL AV SPILLET: Kasper Wikestad mener Chelsea har alt på det tørre i Rooney-sagaen. Foto: TV2. Vis mer