Mourinho angriper dommerne for United-vennlighet

- Vi vil ikke ha det sånn.

(Dagbladet.no): I morgen møtes Manchester United og Chelsea i det Sir Alex Ferguson har kalt en nøkkelkamp om tittelen.

Stemningen er blitt fyret opp de siste par dagene - blant annet har United-manageren humret godt av Chelseas ambisjon om å bli verdens største klubb innen 2014, og Cristiano Ronaldo har kritisert Chelseas stjernekjøp Michael Ballack og Andrei Sjevtsjenko for å ikke heve laget.

Nå er det Chelseas tur til å bedrive litt psykologisk krigføring, selvsagt ledet an av hærfører José Mourinho.

Trolig har Chelsea-manageren et ønske om å legge press på søndagens dommer Howard Webb når han beskylder den engelske dommerstanden for å favorisere Manchester United.

- Vi vil ikke at dommere skal behandle oss som de behandlet United da Tottenhams Pedro Mendes hadde et skudd som var to meter over streken, og ingen av dommerne så det. Vi vil ikke bli tildelt straffer som United fikk i det første minuttet mot Portsmouth, slik at de scoret før kampen egentlig hadde startet.

- Vi vil ikke ha det sånn, sier Mourinho ifølge The Sun.

Poll ble byttet ut

Portugiseren peker i stedet på noen grunnverdier som alltid har eksistert i engelsk fotball - som Chelsea ønsker å være en ambassadør for.

UT MOT DOMMERNE: José Mourinho sørger for å fyre opp stemningen før søndagens storkamp mot Manchester United, og legger ekstra press på  dommer Howard Webb ved å anklage dommerne for å gi United fordeler. Foto: AP
UT MOT DOMMERNE: José Mourinho sørger for å fyre opp stemningen før søndagens storkamp mot Manchester United, og legger ekstra press på dommer Howard Webb ved å anklage dommerne for å gi United fordeler. Foto: AP Vis mer

- Vi vil ha det slik det alltid har vært rikelig av i engelsk fotball: Fair play og verdighet.

Opprinnelig var det Graham Poll som skulle ledet oppgjøret på Old Trafford, men på grunn av alle kontroversene han har vært innblandet i den siste tiden - blant annet utvisningen av John Terry mot Tottenham- har FA erstattet ham med Howard Webb.

Etter den kampen har Mourinho vært i møte med dommersjef Keith Hackett, noe som irriterte Sir Alex grenseløst. Skotten håper Webb får gå i fred fra Chelsea-spillerne på søndag.

- Jeg håper det ikke blir som i de siste kampene. Jeg vil ikke at spillerne skal omringe dommeren. Howard Webb er en ung dommer (35 år) og jeg synes han fortjener en sjanse, sier United-manageren.

Mourinho angriper dommerne for United-vennlighet
<B>DØMMER STORKAMPEN:</B> Howard Webb har fått den største kampen som en dommer kan få i engelsk fotball om dagen: Manchester United - Chelsea. Her i dialog med Morten Gamst Pedersen.
<B>SNYTT</B>: Her fisker United-keeper Roy Carroll Pedro Mendes\' langskudd ut av mål, etter at ballen har vært langt over streken. Et eksempel på hvordan dommere favoriserer Manchester United, mener José Mourinho.