Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Mourinho åpner kjøpefesten: - Han er et av verdens største talenter

Landslagsdebuterte som 15-åring.

HENTES INN: Bertrand Traoré, en 18-åring fra Burkina Faso, er likevel ikke helt ukjent blant lagets tilhengere. Han var nemlig på prøvespill i klubben i sommer, og har tydeligvis gjort et så godt inntrykk at han nå blir hentet på permanent basis. Foto: NTB Scanpix
HENTES INN: Bertrand Traoré, en 18-åring fra Burkina Faso, er likevel ikke helt ukjent blant lagets tilhengere. Han var nemlig på prøvespill i klubben i sommer, og har tydeligvis gjort et så godt inntrykk at han nå blir hentet på permanent basis. Foto: NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): I dag åpnet overgangsvinduet igjen, og Chelsea kaster ikke bort tiden. Allerede før kampen mot Southampton presenterte Mourinho en litt forsinket julegave til fansen.

Bertrand Traoré, en 18-åring fra Burkina Faso, er likevel ikke helt ukjent blant lagets tilhengere. Han var nemlig på prøvespill i klubben i sommer, og har tydeligvis gjort et så godt inntrykk at han nå blir hentet på permanent basis.

Chelsea kom aldri til enighet med Traorés klubb i hjemlandet, Association Jeunes Espoirs De Bobo-Dioulasso, før overgangsvinduet stengte i sommer, men avtalen skal ha blitt sluttført i oktober.

- Stor framtid Chelsea-manager José Mourinho sa til ESPN i november at han tror unggutten har en stor framtid på Stamford Bridge.

- Vi tror han har en stor framtid, så nå vi kunne få ham, gjorde vi selvsagt det. I mine øyne er han et av de største talentene i verden i sin aldersgruppe, sa portugiseren.

- Mentalt er han veldig stabil. Han kommer fra en fotball-familie så det er et veldig naturlig miljø for ham. Han ser veldig sikker ut, og gode spillere har ingen alder. Jeg tror han kan gjøre et inntrykk.

Landslaget som 15-åring Traoré, som bekler en midtbanerolle, fikk sin debut på landslaget til Burkina Faso allerede som 15-åring, og har nå skrevet under på en kontrakt som binder ham til hovedstadsklubben i 4,5 år.

Selv sier hovedpersonen at dette er en drøm som er i ferd med å gå i oppfyllelse.

- Jeg kan trygt si at dette er som å leve i en drøm. I Chelsea vil jeg følge i fotsporene til afrikanske lengender som Didier Drogba, Michael Essien og nå Samuel Eto'o, sier Traoré til Chelseas hjemmesider.