<strong>GJENFORENT:</strong> Jose Mourinho avslører hvordan han fikk Zlatan Ibrahimovic til Manchester United. Foto: AFP PHOTO / FRANCK FIFE
GJENFORENT: Jose Mourinho avslører hvordan han fikk Zlatan Ibrahimovic til Manchester United. Foto: AFP PHOTO / FRANCK FIFE Vis mer

Mourinho avslører hvordan han lokket Zlatan og gir Mata framtidshåp

- Kroppen hans er fantastisk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Seriegulltørken etter at Sir Alex Ferguson abdiserte, gjør Manchester Uniteds tørst etter Premier League-tittelen større enn kanskje noen gang. Å bli nr. 7, 5 og 4 er langt ifra godt nok for storklubben.

Før 2016/17-sesongen har de røde djevlene hentet inn to av fotballens største vinnere: manager José Mourinho (53) og stjernespissen Zlatan Ibrahimovic (34). Begge har enorm selvtillit, kan oppfattes som arrogante, men har også x-faktor og en unik tendens til triumfere.

Selv om Fergusons filosofi blir mer og mer utvasket på Old Trafford, tror mange det er nettopp Mourinho- og Zlatan-konstellasjonen som Manchester United trenger nå. Optimismen er tilbake på i den røde delen av Manchester,

I går overtok Zlatan draktnummer 9 fra stjerneskuddet Anthony Martial. Standarden er satt: Denne sesongen kommer til å handle mer om Mourinho og Zlatan enn det kollektivet som Manchester United tidligere har vært kjent for.

<strong>SKAPER OPTIMISME:</strong> José Mourinho vil snu den vonde trenden på Old Trafford. Foto: NTB Scanpix
SKAPER OPTIMISME: José Mourinho vil snu den vonde trenden på Old Trafford. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Kroppen hans er fantastisk

Nå hyller Mourinho svensken.

- For meg er ikke alderen som står på Zlatans pass den riktige alderen. For meg er den ekte alderen hvordan kroppen, hjernen og innstillingen er. Denne gutten er ung, for kroppen hans er fantastisk, sier portugiseren til Daily Mail.

- Det faktum at Zlatan vokste opp med andre idretter før han begynte med fotball, ikke minst kamsport, gjør at hans muskler og mentale tilstand er på en annen måte enn hos en tradisjonell fotballspiller, mener Mourinho.

- La oss være ærlige

Manchester United-manageren har stor tro på sin svenske spiss.

<strong>UTFORDRING:</strong> Zlatan Ibrahimovic dro til Manchester United fordi han vil ha én stor utfordring til og gjøre som Mourinho og vinne tittelen i Spania, Italia og England. Foto: NTB Scanpix
UTFORDRING: Zlatan Ibrahimovic dro til Manchester United fordi han vil ha én stor utfordring til og gjøre som Mourinho og vinne tittelen i Spania, Italia og England. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- La oss være årlige: Zlatan er veldig rik. Han har tjent store penger hele karrieren og har vunnet mye. Du kommer bare til den tøffeste ligaene i verden om du føler deg god nok. Hvis du ikke gjør det, går du til USA, Kina eller blir en sesong til i Frankrike, sier Mourinho.

Han avslører hvorfor Zlatan kom til Old Trafford.

- Zlatan ville ha én utfordring til i karrieren. Da jeg fortalte ham at jeg hadde vunnet titler i England, Spania og Italia og at han ikke hadde det, men «bare» vunnet i Spania, Italia og Frankrike, tenkte han: «Ah, jeg vil til Manchester United. Jeg vil også vinne alt.»

Mourinho håper Mata blir

I samme intervju sier Mourinho at han vil hente én spiller til, men om Juventus' Paul Pogba står på ønskelista, vil han ikke kommentere.

<strong>FÅR BLI:</strong> Jose Mourinho solgte Juan Mata fra Chelsea til Manchester United, men ønsker ikke å selge spanjolen enda en gang. Foto: Action Images via Reuters / Lee Smith
Livepic
EDITORIAL USE ONLY.
FÅR BLI: Jose Mourinho solgte Juan Mata fra Chelsea til Manchester United, men ønsker ikke å selge spanjolen enda en gang. Foto: Action Images via Reuters / Lee Smith Livepic EDITORIAL USE ONLY. Vis mer

Som Chelsea-manager solgte Mourinho spanjolen Juan Mata til Manchester United. Derfor tror mange at playmakerens framtid tilhører en annen plass enn Old Trafford og at Mourinho vil selge Mata igjen. Det avkrefter mer eller mindre portugiseren.

- Jeg solgte Mata fordi han spurte om det. Det var hans avgjørelse. Ingen i min tidligere klubb ville selge han. Han var ikke førstevalget, men han spilte hver kamp. Jeg hadde alltid Mata med i troppen, men han var på benken noen ganger. Da Manchester United la inn et bud, syntes vi det var en god pris. På den tiden var ikke overgangssummene så enorme, så summer som så veldig høye ut for tre år siden, kan se billige ut nå.

- Men Mata ville dra, og min filosofi er at jeg ikke vil ha spillere som vil dra. Samtidig er alt bra mellom oss. Det er plass til Mata i stallen vår. Han er en begavet spiller. Jeg liker ham, så hvis han vil bli - og jeg tror han vil det - kan han bli verdifull for klubben, forteller Mourinho.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer