Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Mourinho bekrefter Pogba-ryktene: - Jeg må ikke forklare

Manchester United-manageren har tatt kapteinsbindet fra Paul Pogba. Det skjer i kjølvannet av noen offentlige uttalelser.

IKKE FORNØYD: José Mourinho er ikke fornøyd med Paul Pogba. Foto: Oli SCARFF / AFP / NTB Scanpix
IKKE FORNØYD: José Mourinho er ikke fornøyd med Paul Pogba. Foto: Oli SCARFF / AFP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det har vært et turbulent døgn for Manchester United, som røyk ut av Ligacupen etter straffesparkkonkurranse mot Derby i går kveld.

Noen timer før kampen skrev engelske The Times at José Mourinho ikke var fornøyd med Paul Pogbas uttalelser etter 1-1-kampen mot Wolverhampton i helga, og at han derfor tok fra ham kapteinsbindet som Pogba har overtatt med Antonio Valencia ute.

I går kom bekreftelsen på dette, da Mourinho ble spurt av Sky Sports om det var en isfront mellom Pogba og Mourinho.

- Nei. Den eneste sannheten er at jeg bestemte meg for at Paul ikke er visekaptein lenger, svarte Mourinho, som forsøker å tone ned viktigheten av det.

- Men ingen krangling. Ingen problemer i det hele tatt. Den samme personen som har bestemt at Paul ikke lenger er visekaptein, er den samme personen som bestemte at Paul var visekaptein - meg selv, sa Mourinho videre.

Portugiseren holdt ikke pressekonferanse etter exiten mot Derby, noe han står fritt til å gjøre.

- Jeg er manager, jeg kan ta disse avgjørelsene. Ingen krangling i det hele tatt. Ingen problemer. Det er bare en avgjørelse som jeg ikke trenger å forklare, sa Mourinho.

- Gedigen krangel

En som ikke kjøper de uttalelsene er Sky Sports-ekspert Jamie Redknapp.

- Det har vært en gedigen krangel. Det er et slag i magen hvis du forteller noen at de ikke lenger er visekaptein og deretter tar det fra ham. Du trenger ikke meg til å si det, sier Redknapp ifølge Sky Sports.

Tidligere i sesongen kom det også rapporter på at forholdet mellom Pogba og Mourinho ikke var bra. Da svarte Mourinho med å gjøre franskmannen til kaptein i flere kamper.

- Det er en stor isfront mellom dem. Jeg følte de kanskje ville klare å fikse opp i det da Mourinho gjorde ham til kaptein i noen kamper, sier Redknapp, som ikke skjønner hvordan forholdet skal bedres etter dette.

- Du kan sparke José Mourinho, men du kan ikke sparke Paul Pogba. Så hva skal du gjøre med ham? spør Redknapp, som ser for seg at det er stor misnøye i United-garderoben.

FØRSTE ORD: Alex Ferguson forteller at han gleder seg til å se Manchester United igjen denne sesongen. Video: Manchester United / Facebook / NTB Scanpix / Ørjan Ryland Vis mer

Vil spille offensivt

Pogba uttalte følgende etter 1-1-kampen mot ulvene på Old Trafford i helga, da han fikk spørsmål om Manchester United burde angripe mer:

- Jeg er ikke manager, så jeg kan ikke si noe om det, men … Vi burde åpenbart spilt mer offensivt, men jeg kan ikke si det. Men det er måten jeg tenker på. Vi burde bevege oss mer og bedre. Ja, sa Pogba.

I ettertid hintet han på sosiale medier om at uttalelsen ble misforstått.

Flere engelske medier skrev i går at Mourinho ga Pogba beskjed om at han ikke lenger var kaptein foran hele spillergruppa. Et forhold som allerede har blitt satt på prøve flere ganger, blir nå testet på nytt.

Pogba ble hvilt og satt derfor på tribunen da Manchester United røyk på hodet ut av Ligacupen mot Derby.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!