Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Mourinho-bildene som viser den store betydningen: «Kjemper mot tårene»

Manchester United-manager José Mourinho viste hvor mye gårsdagens avansement betydde for ham og klubben.

VIKTIG: José Mourinho jublet vilt etter kampen. Foto: Magi Haroun/REX/Shutterstock/NTB Scanpix
VIKTIG: José Mourinho jublet vilt etter kampen. Foto: Magi Haroun/REX/Shutterstock/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Manchester United - Celta Vigo 1-1 (1-0) Manchester United videre med 2-1 sammenlagt.

(FourFourTwo): Manchester United-manager José Mourinho la ikke skjul på hvor mye gårsdagens avansement i Europa League betydde for de røde. Med tre minutter igjen å spille, tre minutter på overtid, kysset portugiseren klokka si.

For det var noen svært nervepirrende sluttminutter på Old Trafford. Celta Vigo-spiss John Guidetti fikk aller sjanser mor seks minutter på overtid, men han maktet ikke å stokke beina sine skikkelig. I stedet for at ballen gikk i nettmaskene, skled den over foten og opp i armen hans.

Da dommeren tok fløyta til munnen like etterpå, ga Mourinho slipp på følelsene som hadde boblet på innsiden.

Først ble han stående lenge å klemme sønnen Zuca Mourinho, som hadde tatt seg ned på indre bane for å gratulere sin far.

Etterpå plukket portugiseren opp et George Best-skjerf, som han veivet rundt i lufta foran Stretford End, før han slapp ut flere gledesbrøl mot hjemmesupporterne (se video nederst i saken).

MYE FØLELSER: José Mourinho var lettet etter gårsdagens kamp. Foto:  Reuters / Darren Staples / NTB Scanpix
MYE FØLELSER: José Mourinho var lettet etter gårsdagens kamp. Foto:  Reuters / Darren Staples / NTB Scanpix Vis mer

Sesongens mål

Turneringen som han tidligere har ansett for å være bortkastet tid, har blitt sesongens aller viktigste mål. Det viser hvor mye som har endret seg i løpet av noen måneder.

- Dersom jeg vinner Europa League, vil det være en stor skuffelse for meg, uttalte han ifølge The Telegraph da han var manager for Chelsea.

«José Mourinho kjemper mot tårene fire år etter at han hevdet Europa League ville være en stor skuffelse», skriver Callum Davis i The Telegraph.

Nå er Europa League-finalen i svenske Stockholm kanskje den eneste inngangsbilletten Manchester United har til det gode selskap i Europa.

- Det er en mulighet til å vinne et trofé. Det er en mulighet til å være tilbake i Champions League. Det er en mulighet til å avslutte sesongen på en perfekt måte, fordi det er sesongens siste kamp, sier Mourinho på en pressekonferanse etter kampen.

EMOSJONELL: José Mourinho klemmer sønnen etter kampen. Foto: NTB Scanpix
EMOSJONELL: José Mourinho klemmer sønnen etter kampen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Kritiske

Etterpå ventet det likevel kritikk. Manchester United, med sin stolte nyere historie, mistet initiativet mot et spansk lag som for øyeblikket ligger på 12. plass i La Liga, 40 poeng bak Barcelona og Real Madrid.

Og folk var heller ikke fornøyd med Mourinhos taktiske disposisjoner, særlig den defensive inngangen til kampen på hjemmebane.

Celta Vigo hadde ballen 69 prosent av tiden de første ti minuttene, og selv om United ledet 2-0 sammenlagt etter et kvarter, klarte Celta Vigo å kjempe seg tilbake i kampen.

«Mourinho kjører som vanlig minimum risk, men dette er jo nesten pinlig - på hjemmebane, mot midt-på-treet lag fra Spania», skrev TV 2-kommentator Øyvind Alsaker på Twitter.

«Det er ikke noe ved Mourinhos inngang til store kamper som kan assosieres med Manchester Uniteds tradisjoner», skriver journalist Tony Barrett.

- Forestillingen de viste her i kveld, ved å la Celta Vigo styre spillet og være med i kampen helt til siste minutt, ser ikke bra ut for United, sier Roy Keane.

- Jo mer du ser på United under José Mourinho, virker det på meg som han er mer opptatt av å ikke tape kamper enn å vinne. Manchester United tilbyr ikke noe når det gjelder å begeistre eller å sette press på andre lag. De klarer så vidt å gjøre jobben, og det ser ut til å redde sesongen deres, sier tidligere Premier League-keeper Shaka Hislop til ESPN.

GLEDESBRØL: Portugiseren jubler. Foto: AP Photo/Dave Thompson/NTB Scanpix
GLEDESBRØL: Portugiseren jubler. Foto: AP Photo/Dave Thompson/NTB Scanpix Vis mer

Ajax i finalen

Kritikken mot Mourinho preller nok av som vann på gåsa, for dersom Manchester United klarer å vinne Europa League, er det alt som vil bety noe. Det er også alt Manchester United-supporterne vil huske. Til slutt er det resultatene som teller.

- Resultater og trofeer er det som betyr noe for José Mourinho, og mannskapet hans er i Europa League-finalen, men måten de gjorde det på er ikke veldig underholdende, sier den tidligere England-spissen Chris Waddle til BBC.

Nå venter Ajax i finalen som spiller på Friends Arena i Stockholm 24. mai.