- Mourinho blir for mye bråk

Se hvem ekspertene spår tar over United.

FAVORITT:  Jose Mourinho nyter stor respekt hos Sir Alex Ferguson. Kan han etterfølge legenden? Foto: Phil Noble / Reuters / NTB Scanpix
FAVORITT: Jose Mourinho nyter stor respekt hos Sir Alex Ferguson. Kan han etterfølge legenden? Foto: Phil Noble / Reuters / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Så er det bekreftet: Sir Alex Ferguson er ferdig som Manchester Uniteds manager, etter 27 år og 13 ligagull.

Kenneth Fredheim, C More-kommentator som dekket Premier League for Canal Plus fra 1998 til 2010, tror arvtakeren befinner seg i Madrid:

- Det har vært spekulert i Jose Mourinho til Chelsea, men i mitt hode trodde jeg alltid på Mourinho til United. Han har sagt hele tiden at hjertet hans ligger i engelsk fotball, der han får kritikk og skryt som fortjent.

- Det må en personlighet og CV på linje med Mourinhos for å gå inn etter Ferguson.

Det andre navnet som trekkes fram, både av bookmakere, supportere og journalister, er David Moyes i Everton.

MOURINHO: Kenneth Fredheim setter sine fem kroner på Mourinho. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
MOURINHO: Kenneth Fredheim setter sine fem kroner på Mourinho. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer

- Moyes? Ja, altså, jeg har sett ryktene om det. Men jeg vet ikke om jeg tror på det. Moyes er utvilsomt dyktig, men om han har det som skal til? Han har fått til mye på små ressurser, her skal du inn med store ressurser i en klubb som skal vinne trofeer. Det er en helt annen situasjon enn å gjøre det bra med Everton.

- Mine fem kroner går på Mourinho.

Ferguson med som rådgiver
- Jeg tenker først og fremst på Jose Mourinho og David Moyes, sier Arne Scheie, mangeårig fotballstemme i NRK.

- Jeg vet ikke helt hvor klubbens «egne» står, som Steve Bruce og Mark Hughes, sier Scheie.

- Det er enestående hva Moyes har fått til med veldig små ressurser i alle år. Han har vært lur på overgangsmarkedet, de har passet godt inn, de han har kjøpt inn. Og i år havner de også foran Liverpool på tabellen, det er vel for tredje gang på 2000-tallet.

Så har du han som har vunnet ligagull med alle sine klubber - Jose Mourinho:

FERGUSON-RÅD:  Arne Scheie tror den avgåtte manageren har sitt å si for hvem som tar over. Foto: John T. Pedersen
FERGUSON-RÅD: Arne Scheie tror den avgåtte manageren har sitt å si for hvem som tar over. Foto: John T. Pedersen Vis mer

- Han har resultatene, og i fotball kan du ikke annet enn å vinne. Han har vunnet enormt mye. Det handler litt om hvordan klubben styrer og tenker, og jeg vil tro Ferguson har kommet med råd selv, sier Scheie.

- Mourinho blir for mye bråk
Erik Thorstvedt, som er ekspert i TV2s Premier League-studio, holder en knapp på Moyes - men er ikke overbevist om at det blir en suksess:

- United har et så bra grunnlag at de vil fortsette å være en toppklubb. Men de vil ikke vinne så mye som med Ferguson, så jeg tror det kommer en liten nedtur. Og det å ta over etter ham er uansett veldig vanskelig, sier Thorstvedt.

- Moyes har ikke vunnet noe. Det å prestere bra med Everton, til og med overprestere, er noe helt annet enn være der oppe og hamre inn seier etter seier. Med Mourinho blir det litt for mye bråk, jeg tror ikke United vil det. Så jeg tror mest på Moyes, men det er en sjanse å ta, for han er ikke vant til å være der oppe og hente trofeer, sier den gamle Tottenham-keeperen.

MOYES:  Erik Thorstvedt tror Mourinho-støyen blir for mye for United-ledelsen. Foto: Lars Myhren Holand
MOYES: Erik Thorstvedt tror Mourinho-støyen blir for mye for United-ledelsen. Foto: Lars Myhren Holand Vis mer