- Mourinho blir tungen på vektskålen

Se Thomas Myhres tabelltips - vinn England-tur.

X-FAKTOREN: Thomas Myhre tror José Mourinho vil være mannen som avgjør Premier League i Chelseas favør denne sesongen. Foto: AP Photo/Alastair Grant, File
X-FAKTOREN: Thomas Myhre tror José Mourinho vil være mannen som avgjør Premier League i Chelseas favør denne sesongen. Foto: AP Photo/Alastair Grant, FileVis mer

• Sett opp ditt tips: Plasser de 20 lagene på tabellen, og du kan vinne en fotballtur for to til England verd 10 000 kroner.

(Dagbladet): Så langt har både Kasper Wikestad og Øyvind Alsaker satt opp sine tabelltips foran den kommende Premier League-sesongen. I dag er det Thomas Myhre sin tur.

Den tidligere landslagsmålvakten, som har spilt for hele tre av klubbene i årets Premier League, har tippet litt med hjertet, men lar likevel fornuften sitte i førersetet da han har satt opp det han mener er årets fasit.

Mourinho er forskjellen Helt øverst har Myhre denne sesongen plassert Chelsea. Selv om de blå fra London ikke har gjort de helt store innkjøpene i sommer, tror han at en viss portugiser ved roret vil være utslagsgivende.

- Det at de har fått inn José Mourinho er utrolig viktig. Han blir tungen på vektskålen, og kommer til å ha en enorm innflytelse på det laget i tillegg til at de har en stor og god tropp. Det blir jevnt i toppen, men magefølelsen min sier at de tar det hjem, sier han.

På andreplass har Myhre plassert Manchester United. Mest på grunn av kulturen som regjerer på Old Trafford.

- Det er mye usikkerhet der nå, knyttet til både spillerkjøp og en ny manager. Likevel har jeg veldig sansen for David Moyes. I tillegg er det en sånn mentalitet og vinnerkultur i den klubben at de bestandig vil hevde seg.

Arsenal klarer fjerde....igjen Den lyseblå naborivalen har Myhre plassert på bronseplass, mens Arsenal har fått den siste Champions League-plassen på bekostning av Tottenham.

- City har hatt en veldig god forsesong i tillegg til at de har handlet godt. Likevel er det litt usikkerhet knyttet til Manuel Pellegrini, men jeg tror de tar tredjeplassen. Jeg tror også at Arsene Wenger klarer å dra Arsenal inn til Mesterliga-plass dette året. De viste i vår at når de får det til å klaffe kan de hamle opp med de aller fleste.

Tottenham tror han derimot ikke helt kommer til å strekke til.

- De er veldig avhengige av Bale, og selv om han skulle bli er det ikke godt å si hvordan hele overgangssagaen kommer til å påvirke ham. De har omsider fått den spissen de har savnet, men det er alltid usikkerhet knyttet til et innkjøp som ikke har levert i Premier League. Det blir spennende, sier Myhre.

Har tro på Lambert og Villa Selv om det smerter ham, setter Myhre Liverpool foran Everton på henholdsvis sjette- og sjuendeplass. På åttende tror han Aston Villa får seg et solid løft etter et tøft fjorår.

- Det begynner å sette seg med Paul Lambert og unggutta nå. De kommer til å klatre. Jeg tror også Swansea kommer til å fortsette på den gode fjorårssesongen. Michael Laudrup gjør spennende ting med laget fra Wales.

Lenger ned på tabellen tror den tidligere landslagskeeperen at Crystal Palace kommer til å berge plassen. Kanskje ikke helt objektivt.

- Akkurat det tipset er nok litt med hjertet, men jeg håper virkelig de klarer seg. Sånn blir det når man bryr seg om en klubb, sier Myhre.

Ikke gode nok Stoke og Hull levner han derimot små sjanser.

- Stoke skal legge om spillestilen fullstendig fra det de hadde under Tony Pulis. Mark Hughes har ikke imponert meg de siste årene, og han skal ta over et lag som knapt kan holde på ball. De får en tung sesong. Hull på sin side er rett og slett ikke gode nok for ny kontrakt, avslutter Myhre.

Sett opp din tabell oppe til høyre og kjemp om en fotballtur til England!