MOURINHO MANGLER: Bare to av de tre nominerte trenerne møtte på pressekonferanse i Zürich i dag: Vicente del Bosque og Pep Guardiola. José Mourinho dukker ikke opp. Foto: NTB Scanpix
MOURINHO MANGLER: Bare to av de tre nominerte trenerne møtte på pressekonferanse i Zürich i dag: Vicente del Bosque og Pep Guardiola. José Mourinho dukker ikke opp. Foto: NTB ScanpixVis mer

Mourinho boikotter Gullballen for andre gang

Rykteflom før kveldens FIFA-galla.

ZÜRICH (Dagbladet): José Mourinho (49) er ikke til stede under prangende Ballon d'Or - eller Gullballen - i kveld. Gallaforestillingen i regi av det internasjonale fotballforbundet FIFA kårer verdens beste spiller - og verdens beste trener.

Mourinho er i finalen sammen med Spanias landslagssjef Vicente del Bosque og tidligere Barcelona-trener Pep Guardiola.

Offisielt er forklaringen at Mourinho forbereder Real Madrids cupkamp mot Celta Vigo førstkommende onsdag. Men her i Zürich i Sveits koker spekulasjonene.

Også i fjor vraket karismatikeren Gullballen.

Ingen favorittøvelse
Blant hovedteoriene er at Mourinho er sikker på at han ikke vil dra i land prisen som verdens beste trener. Å klappe Guardiola eller Del Bosque opp på scenen, skal ikke være hans favorittøvelse - mildt sagt.

En annen spekulasjon går ut på at forholdet til enkelte av spillerne i Real Madrid nå er så betent, at han ikke ønsket å dele fly med dem fra Madrid til Zürich i formiddag.

Keper Iker Casillas og forsvarsspiller Sergio Ramos er blant stjernespillerne som er til stede i Kongresshuset i kveld. I de to siste kampene har Mourinho vraket Casillas fra startoppstillingen.

At Mourinho har lagt seg ut med selveste Mr. Real Madrid - Casillas har vært der hele karrieren - er et risikofylt prosjekt. Klubben fra Estadio Santiago Bernabéu omtales som et vepsebol, der det meste er brennbart.

Tredjeplass
Real Madrid har hatt en dårlig sesong i La Liga. Laget ligger på tredjeplass, hele 16 poeng bak Barcelona. Dette skal også være litt av grunnen til at Mourinho ikke ønsker å kaste bort tida på kåringer og festligheter.

Cristiano Ronaldo, Lionel Messi og Andrés Iniesta er nominert i klassen for verdens beste spiller i kveld. Messi har vunnet tre år på rad.

Gallafortellingen i Zürich starter klokka 19.00.