SEIERHERREN: José Mourinho var høyt og lavt da han feiret finaleseieren sammen med spillerne på Santiago Bernabeu. Men han dukket ikke opp da Inter-heltene ble hyllet av sine egne fans på Giuseppe Meazza i dag. Foto: AFP PHOTO / PEDRO ARMESTRE
SEIERHERREN: José Mourinho var høyt og lavt da han feiret finaleseieren sammen med spillerne på Santiago Bernabeu. Men han dukket ikke opp da Inter-heltene ble hyllet av sine egne fans på Giuseppe Meazza i dag. Foto: AFP PHOTO / PEDRO ARMESTREVis mer

Mourinho droppet feiringen med 40 000 Inter-fans

På Inters hjemmebane.

|||

40.000 Inter-fans møtte opp på Giuseppe Meazza for å hylle mesterligavinnerne. José Mourinho møtte ikke.

Dermed ble det på mange måter en feiring med bismak. Alt tyder på at den omreisende vinnerskallen forlater Inter. Neste utfordring blir Real Madrid, klubben som vil gjenvinne hegemoniet både i Spania og Europa. Ifølge avisen AS er Mourinho enig med Real-president Florentino Perez om en fireårsavtale.

De skal ha kommet til enighet fredag, dagen før mesterligafinalen i Madrid.

- Jeg er trener i Inter, ikke Real Madrid. Jeg er veldig stolt over å være trener i Inter, men dersom jeg blir Real-trener er det fordi klubben (Real) ønsker det samme som meg, sa Mourinho etter lørdagens 2-0-seier over Bayern München.

Portugiseren har vunnet mesterligatrofeet med Porto (2004) og Inter. Nå drømmer han om å bli første trener som vinner trofeet med tre ulike klubber. For Inter er forbannelsen over. Etter 45 års venting kom pokalen i den gjeveste E-cupen hjem til Milano.

Flere ut?

100.000 fans samlet seg i gatene i Milano. Inne på ærverdige Giuseppe Meazza kokte det da kaptein Javier Zanetti løfte mesterligatrofeet. Han spilte sin 700. kamp for Internazionale lørdag, og var mektig stolt da han feiret triumfen med sine egne fans.

Diego Milito, tomålsscoreren mot Bayern München, kan også forsvinne fra trippelmester Inter.

- Jeg trives veldig godt i Inter, men må vurdere framtiden min, sier Milito som har tilbud fra en ikke navngitt klubb.

Argentineren, ofte omtalt som prinsen, har hatt en fenomenal sesong i den blåsvarte drakten. Hans mål mot Siena sørget for at Inter ble seriemester. Han scoret også vinnermålet i cupfinalen mot Roma. Kronen på verket ble satt med to mål i mesterligafinalen. 22 scoringer i Serie A og seks i E-cupen viser statistikken. Nå venter fotball-VM ...

- Det er helt herlig. Milito er stor, jublet Inter-supporteren Stefano.

- Vi er svært glad. En stor takk til spillerne og Mourinho, skrek en ung tilhenger.

Avisene hyller Inter

De italienske avisene fokuserte søndag på at Mourinho forsvinner.

«Milito knuste Bayern. Mou-tårer og farvel», skrev La Gazzetta Sportiva. «To mål av super-argentineren sikret Inter tronen i Europa 45 år etter Herrera (suksesstreneren på 1960-tallet). Det er deres tredje triumf for sesongen. Ingen i Italia har klart det tidligere», fortsetter avisen.

Corrierre dello Sport skrev «Vinner mesterligaen etter 45 års venting. En triumf for Mourinho, en ekstraordinær trener som har fått fart på en klubb som lengtet tilbake til sin internasjonale dimensjon».

Lengst i hyllesten gikk La Repubblica. «Inter, en triumf av en kveld, men Mou forsvinner. Det er tre Mer i klubben denne sesongen. Det er Moratti (eier), Milito (tomålsscoreren) og den til portugiseren som blir vanskelig å erstatte».

(NTB)

VELKOMMEN HJEM: Inter-fansen møtte opp i hopetall på Giuseppe Meazza dagen derpå. Foto:   EPA/MATTEO BAZZI
VELKOMMEN HJEM: Inter-fansen møtte opp i hopetall på Giuseppe Meazza dagen derpå. Foto: EPA/MATTEO BAZZI Vis mer