JEVNERE: Roma-proff John Arne Riise tror Premier Leagues kvalitetsforsprang er i ferd med å minke.Foto: SCANPIX/AP/Antonio Calanni
JEVNERE: Roma-proff John Arne Riise tror Premier Leagues kvalitetsforsprang er i ferd med å minke.Foto: SCANPIX/AP/Antonio CalanniVis mer

- Mourinho er et taktisk geni

Riise imponeres av Inter, og mener de andre ligaene nå tar innpå Premier League.

||| • Følg trekningen av kvartfinalene i Champions League og Europa League i sportstudio fra kl. 12!

ROMA (Dagbladet): Romas venstreback John Arne Riise var en av mange som lot seg imponere av Inters 1-0 seier mot Chelsea (3-1-sammenlagt) i Champions Leagues åttedelsfinale i London på tirsdag.

Italia har nå ett lag videre til kvartfinalene. England (fire i fjor) har to, Frankrike to, og Russland, Tyskland, Spania har ett hver.

Riise mener Premier League kvalitetsmessig har fått sterkere konkurranse.      

- Jeg tror de andre ligaene har tatt innpå Premier League. Nå er det blitt mye jevnere. Særlig på den fysiske delen. Man så på Inter at det er blitt klart at man ikke bare kan spille «tic-tac»-fotball, sier Riise til Dagbladet.
 
Taktisk geni
Landslagsbacken så det knallharde oppgjøret på TV.

- Det var imponerende. Chelsea startet sesongen sinnssykt bra, men har vært litt opp og ned i det siste. Inter har vært labre i det siste, men viste hvor gode de var, mener Riise.

Han gir mye av æren til trener José Mourinho.

- Uansett motstander så klarer de å finne et annet gir. Mourinho er et taktisk geni. Det er det ingen som er i tvil om. Han finner alltid en måte å vinne på, mener Roma-proffen.

Rett fra slåsskamp
Særlig stopperne Lucio og Walter Samuel imponerte mot Chelsea. Selv om noen av metodene ikke akkurat egnet seg på barne-TV.

IMPONERER RIISE: Inters seier over Chelsea gjorde inntrykk på Riise, som ser José Mourinhos gutter som en av favorittene til å vinne årets Champions League.Foto: SCANPIX/AFP/IAN KINGTON
IMPONERER RIISE: Inters seier over Chelsea gjorde inntrykk på Riise, som ser José Mourinhos gutter som en av favorittene til å vinne årets Champions League.Foto: SCANPIX/AFP/IAN KINGTON Vis mer

- Er det noe de kan så er det dette. De gjør det nødvendige for å vinne. De visste at Chelseas beste er Drogba. Og han så man ikke. Så fikk han rødt kort i tillegg. De kan sine triks, mener Riise.

- Er det de tøffeste spillerne i Serie A?

- Walter Samuel ser ut som han kommer rett fra en slåsskamp. Men det er mange tøffe. Men de er to av dem som er sluest og har flest skitne triks, sier Riise.

- Hvem tror du vinner Champions League? 

- Barcelona virker sterke. Manchester United og Inter også. Det kan bli en overraskelse, for eksempel så har Bordeaux spilt veldig bra. Men jeg tror det blir en av de tre, mener Riise.
 
Nøkkelkamp
10 runder før slutt i Serie er Roma på tredjeplass. Fem poeng bak Milan og seks bak serieleder Inter. 

- Vi har troen, men målet må være topp fire. Vi er realistiske og ser at det er seks poeng opp. Det vil bli veldig vanskelig. Det er 10 kamper igjen. Vi har troen på at alt kan skje fordi vi skal spille hjemme mot Inter (neste lørdag). Det er nøkkelen, forteller Riise.

- Vi lå 16 poeng bak Inter. Men ingen er så gode at de ikke går en hel sesong uten noen glipp. Da de fikk den glippen så var både Milan og vi gode, forklarer sunnmøringen.