REFSER MOURINHO: Kenny Dalglish mener José Mourinho tapte ansikt etter 0-2-tapet mot Barcelona: Både med negativ fotball, og med de krasse uttalelsene etterpå. Foto: (AP Photo/Tim Hales)
REFSER MOURINHO: Kenny Dalglish mener José Mourinho tapte ansikt etter 0-2-tapet mot Barcelona: Både med negativ fotball, og med de krasse uttalelsene etterpå. Foto: (AP Photo/Tim Hales)Vis mer

- Mourinho er mest paranoid av alle

Kenny Dalglish mener Real-sjefen gjorde alt feil mot Barcelona.

(Dagbladet): José Mourinho mener selv han er «The Special One», men framsto mer som «The Bitter One» etter 0-2-tapet mot Barcelona sist onsdag.

48-åringen strødde nærmest rundt seg med konspirasjonsteorier om dommernes langvarige favorisering av Katalonias fotballstolthet - og la til at han ville skammet seg over å vinne Champions League på den måten Barcelona gjorde det i 2009.

Det er ingen overdrivelse å si at Mourinhos tirade har høstet mer forakt enn applaus.

I dag vier Liverpool-manager Kenny Dalglish det meste av sin faste spalte i Daily Mail på portugiseren. Og han mener Mourinho sviktet på alle områder på Santiago Berbabeu, både med sin defensive fotball og med uverdige uttalelser om motstanderen.

- Jeg må la tvilen komme ham til gode, og anta at han tror på det han selv sier. Men jeg tror ikke han vil finne mange meningsfeller etter Real Madrids semifinaletap mot Barcelona. Ikke nok med det, jeg tror ikke fotballverden som sådan vil felle mange tårer over at den såkalte «Special One» kom grundig til kort mot en manager som Pep Guardiola og en klubb som stort sett er basert på kvalitet og verdighet, skriver Dalglish.

Mener Pepe-rødt kan forsvares
Han understreker at alle klubber i hele verden, små som store, fra tid til annen føler at dommeren favoriserer motstanderlaget. Men at Mourinho likevel er i en særstilling.

- Det er bare paranoia, selvsagt. Jeg tror ikke den type favorisering faktisk forekommer. José Mourinho er kanskje den mest paranoide av alle, berømt for sine utbrudd mot dommere. Kanskje han gjør det for å oppnå en psykologisk fordel, jeg vet ikke.

Dalglish mener portugiseren forsøkte å legge press på dommer Wolfgang Stark før kampen, da han sa han håpet Real Madrid fikk fullføre kampen med 11 mann. Det fikk de som kjent ikke, etter at Pepe ble utvist for en stempling mot Dani Alves. Reprisene viste at kontakten var minimal, men Dalglish mener det røde kortet like fullt kunne rettferdiggjøres.

- Mourinhos påstand om at det var en skandaløs avgjørelse holder ikke vann. Pepe og Sergio Ramos, som ble utvist mot Barcelona tidligere denne sesongen, har begge fått et tosifret antall røde kort i løpet av karrieren. Det kan ikke bare være uflaks og tilfeldig, skriver Liverpool-manageren.

- Mourinho har også fått dommerhjelp
Stillingen var 0-0 på tidspunktet da Pepe ble utvist. Men også før den tid viste Real Madrid liten vilje til å styre kampen på sin egen hjemmebane, og Cristiano Ronaldo valgte å svare ærlig da han fikk spørsmål om de våget for lite.

- Om jeg liker å spille for et defensivt lag som Madrid? Nei, men jeg må tilpasse meg til hva treneren ønsker, svarte han.

Kenny Dalglish mener Real Madrid kan takke seg selv for alle frisparkene og kortene imot.

- Når du legger deg bakpå mot et lag som Barcelona og tillater dem å dominere kampen, slik det virket som om Mourinho la opp til, vil du forårsake masse frispark, sier han.

Det han reagerer sterkest på er likevel påstanden om at Barcelona kan takke dommerne for mye av suksessen de siste årene.

- Det som virkelig skuffet meg var at en suksessrik og kompetent manager som Mourinho sår tvil om måten Barcelona har vunnet trofeene sine på, særlig kommentaren om at han ville skammet seg over å ha vunnet Champions League på tilsvarende vis som de gjorde i 2009. Jeg synes ikke det var blant de beste argumentene til José - for å si det mildt. En klubb som Barcelona, med en ærlig mann som Guardiola som trener, fortjener mye bedre enn det. Jeg vil tro at alle som har opplevd suksess har dratt fordel av en dommeravgjørelse fra tid til annen, deriblant Mourinho. Det skjedde da han vant sin første Champions League-tittel, etter at Paul Scholes fikk annullert en scoring og Porto slo ut Manchester United.

Hyller Messi
Også Barcelona har måttet tåle en god del kjeft etter fotballkrigen på Santiago Bernabeu, på grunn av overspillingen til enkelte spillere og måten de til stadighet omringet dommeren på.

Dalglish kunne ønske overskriftene etter kampen i stedet kunne handlet om Lionel Messi og det briljante 2-0-målet. Men han innser at verden ikke fungerer på den måten.

- Historien om mannen som gir penger til veldedighet vil aldri få like stor oppmerksomhet som historien om mannen som stjeler penger fra veldedighet. Vi fokuserer alle på det negative (Mourinho) framfor det positive (Messi).

- På grunn av Mourinho vil ikke Real Madrid vinne mye sympati nå. Og de kan ikke engang trøste seg med at de vant kampen! Det som virkelig er trist er at Mourinhos oppførsel har overskygget Barcelonas kvalitet. Jeg ville heller snakket om Lionel Messi og et av de beste målene som er blitt scoret i Champions League gjennom alle tider, skriver Dalglish.

IKKE PERLEVENNER: Pep Guardiola og José Mourinho delte et håndtrykk før kampen sist onsdag, men stemningen mellom de to var alt annet enn hjertelig. Foto:  AFP PHOTO/LLUIS GENE
IKKE PERLEVENNER: Pep Guardiola og José Mourinho delte et håndtrykk før kampen sist onsdag, men stemningen mellom de to var alt annet enn hjertelig. Foto: AFP PHOTO/LLUIS GENE Vis mer