VERDENS BESTE? Barcelona-trener Josep Guardiola kommer med noe overraskende ros til erkerivalens trener, Jose Mourinho. Foto: EPA / Alejandro Garcia / Scanpix
VERDENS BESTE? Barcelona-trener Josep Guardiola kommer med noe overraskende ros til erkerivalens trener, Jose Mourinho. Foto: EPA / Alejandro Garcia / ScanpixVis mer

- Mourinho er trolig verdens beste trener

Det mener Pep Guardiola.

Barcelona-trener Josep Guardiola kommer med noe overraskende ros til erkerivalens trener.

Josep Guardiola mener en god trener ikke behøver å ha vært profesjonell fotballspiller selv. Et av eksemplene han trekker fram er kollegaen i Real Madrid, José Mourinho.

- Det er ikke nødvendig å ha spilt fotball for å bli en glimrende trener. Arrigo Sacchi endret denne idretten uten å ha spilt, mens Mourinho trolig er verdens beste trener, uttaler Guardiola ifølge ESPN.

Andre toner Det er ingen hemmelighet at Guardiola og Mourinho, og støtteapparatene rundt dem, har vært både i klammeri og munnhoggeri flere ganger de siste årene. Åpenlys kritikk har blitt akkompagnert av uttalelser med mer sarkastiske undertoner mellom de to største spanske klubbene.

Med denne gangen virker det ikke som Barcelona-treneren legger noe annet enn ros i uttalelsene sine.

- Å ha vært i garderoben tidligere kan hjelpe i noen situasjoner, men det å ikke ha vært der kan også ha sine fordeler, fortsetter Guardiola.

Vil gå av selv Mannen som har vunnet tolv titler siden han overtok treneransvaret hos katalanerne i 2008 sier også at han håper å få avgjøre selv når han gir seg som trener.

- Som spiller skjønte jeg når jeg ikke hadde mer å gi på samme nivå. Det skjedde da jeg følte meg sliten, og jeg vet at det samme vil skje som trener. Jeg vet at det kommer en dag da jeg er lei og ønsker meg bort, sier 40-åringen, før han legger til:

- Jeg håper den dagen kommer. Som trener blir man vanligvis blir sparket før den tid fordi man taper kamper. Akkurat nå kan jeg velge, men jeg vet at situasjonen ikke alltid vil forbli sånn.

(©NTB)