Mourinho får gult kort i Chelsea

Advares før sesongstart.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Chelsea-manager José Mourinho havnet i en åpen krangel med rubelmilliardær Roman Abramovitsj i vinter. I tillegg var han og sportsdirektør Frank Arnesen langt fra gode venner.

Chelseas sommerkjøp:

Tal Ben Haim (stopper, gratis fra Bolton)

Claudio Pizarro (spiss, gratis fra Bayern M)

Steve Sidwell (midtbane, gratis fra Reading)

Alex  (stopper, deleid med PSV)

Nå griper Chelsea-direktør Peter Kenyon inn og advarer portugiseren mot mer kjekling i londonklubben.

Positiv trend

- Jeg håper vi ikke repeterer det som skjedde i fjor. Det skygget over mye av det bra som skjedde. Det er et tøft år for alle forrige sesongen. Jo fortere vi kommer tilbake til en positiv trend, jo bedre. Det ble spilt nok fotball, sier Kenyon til The Guardian.

Kenyon gir ikke Mourinho skylda direkte, men ifølge avisa er det ingen tvil om at det er manageren som får klar beskjed om å vise bedre takter overfor de andre Chelsea-pampene framover.

- Tida leger alle sår. José har hatt en god pause og alle andre er ferdig med to-tre tøffe år med klubbskifter, suksess, lagbygging og VM. Denne lange pausen har vært bra for absolutt alle, sier Kenyon.

Hellig gral

Chelsea endte opp med to cupseirer i fjorårssesongen, mens Manchester U tok ligaen. Mourinho får i dag klar beskjed om hva som skal til for at Stamford Bridge-ledelsen blir fornøyde.

FEIL CUP, MOURINHO: Her jubler Jose Mourinho og Peter Kenyon for seieren i FA-cupfinalen mot Manchester U. Foto: Scanpix/Ap
FEIL CUP, MOURINHO: Her jubler Jose Mourinho og Peter Kenyon for seieren i FA-cupfinalen mot Manchester U. Foto: Scanpix/Ap Vis mer

- Jeg tror at vi må vinne Champions League for å oppnå målet vårt om å bli en toppklubb på verdensbasis. De siste fire årene har vi vært i semifinalene to ganger. Vi har vunnet serien to ganger, men Champions League er vår hellige gral, sier Kenyon.

Chelsea er i ferd med å sikre seg Florent Maloua fra Lyon, trolig blir han klubbens eneste kontantutlegg i sommer. Kenyon forklarer kjøpssttoppen med at laget ikke trenger flere stjerner.

Dessuten er fire spillere hentet gratis i sommer.

- I fjor hadde vi trøbbel i midtforsvaretr, og vi har styrket med Ben Haim og Alex-avtalen er snart i boks. Vi tror stallen vi får ved starten av sesongen kan konkurrere på alvor i alle fire turneringer, sier Kenyon.

Lista oppfylt

Han mener Chelsea ikke behøver å bli stresset av at Manchester United har hentet to supertalenter i Nani og Andersen, pluss Owen Hargreaves - og muligens Carlos Tevez.

- Vi er fornøyde med det vi har. Vi har ikke gått for store kjøp, vi har vår liste og har fått inn tre av fire på den. Det finnes penger og vi skal bruke dem på Malouda, sier direktøren til nyhetsbyrået PA.

SNART KJØPT: Chelsea-direktør Peter Kenyon bekrefter at Frankrike-ving Malouda er på vei til klubben.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer