Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Mourinho får støtte av Ancelotti

Heller mot motivasjonssvikt.

FIKK SPARKEN:  José Mourinho er ferdig i Chelsea og ser seg om etter en ny jobb. Foto: NTB Scanpix
FIKK SPARKEN: José Mourinho er ferdig i Chelsea og ser seg om etter en ny jobb. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Påtroppende Bayern München-trener Carlo Ancelotti tror motivasjonssvikt i spillergruppen kostet José Mourinho managerjobben i Chelsea.

Mourinho fikk sparken i forrige uke som følge av den regjerende Premier League-mesterens elendige sesonginnledning.

- Når ting går veldig bra, er det en fare for at folk slapper av litt for mye. Når ting går dårlig, går det åpenbart utover selvtilliten, sier Carlo Ancelotti til nettstedet goal.com.

- Treneren må alltid bidra til at disse tingene balanseres, blant annet ved å løfte selvtilliten til spillerne når ting ikke ser ut til å fungere, tilføyer italieneren.

56-åringen mener Mourinho fikk merke at det siste ikke alltid er så enkelt.

- Mourinho fikk svi for det faktum at laget hans ikke startet så sterkt som forrige sesong. Den gang hadde alle et intenst ønske om å gjøre det bra, etter en dårlig sesong året før. Denne gangen var det helt motsatt. Han måtte betale for motivasjonssvikt blant spillerne, sier italieneren.

Ancelotti vet selv alt om hvordan det er å få sparken på Stamford Bridge. 56-åringen vant både ligaen og cupen i sin første sesong som Chelsea-manager i 2009/10, men ble så sparket etter å ha styrt laget til andreplass sesongen etter.

Søndag ble det klart at den meritterte italieneren avløser Pep Guardiola som trener i Bayern München etter årets sesong. (NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media