Mourinho får støtte av Ancelotti

Heller mot motivasjonssvikt.

FIKK SPARKEN:  José Mourinho er ferdig i Chelsea og ser seg om etter en ny jobb. Foto: NTB Scanpix
FIKK SPARKEN: José Mourinho er ferdig i Chelsea og ser seg om etter en ny jobb. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Påtroppende Bayern München-trener Carlo Ancelotti tror motivasjonssvikt i spillergruppen kostet José Mourinho managerjobben i Chelsea.

Mourinho fikk sparken i forrige uke som følge av den regjerende Premier League-mesterens elendige sesonginnledning.

- Når ting går veldig bra, er det en fare for at folk slapper av litt for mye. Når ting går dårlig, går det åpenbart utover selvtilliten, sier Carlo Ancelotti til nettstedet goal.com.

- Treneren må alltid bidra til at disse tingene balanseres, blant annet ved å løfte selvtilliten til spillerne når ting ikke ser ut til å fungere, tilføyer italieneren.

56-åringen mener Mourinho fikk merke at det siste ikke alltid er så enkelt.

- Mourinho fikk svi for det faktum at laget hans ikke startet så sterkt som forrige sesong. Den gang hadde alle et intenst ønske om å gjøre det bra, etter en dårlig sesong året før. Denne gangen var det helt motsatt. Han måtte betale for motivasjonssvikt blant spillerne, sier italieneren.

Ancelotti vet selv alt om hvordan det er å få sparken på Stamford Bridge. 56-åringen vant både ligaen og cupen i sin første sesong som Chelsea-manager i 2009/10, men ble så sparket etter å ha styrt laget til andreplass sesongen etter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer