ENESTE MÅLSCORER: Oscar scoret kampens eneste mål, og ble med det matchvinner i FA-cup-oppgjøret mot Stoke. Foto: AFP PHOTO / GLYN KIRK / NTB scanpix
ENESTE MÅLSCORER: Oscar scoret kampens eneste mål, og ble med det matchvinner i FA-cup-oppgjøret mot Stoke. Foto: AFP PHOTO / GLYN KIRK / NTB scanpixVis mer

Mourinho feiret bursdag med avansement

Og bekreftet Salah-kjøpet før kampen.

• Chelsea-Stoke 1-0 (1-0)

(Dagbladet): José Mourinho fikk akkurat den bursdagsgaven han ønsket seg.

For ute på matta gjorde hans utvalgte spillere jobben, og den portugisiske treneren kunne feire 51-årsdag med avansement.

Frisparkperle
Oscar var først ut med sin bursdagsgave. Etter litt over halvveis førsteomgang ble Chelsea tildelt frispark i farlig posisjon. Brasilianeren med nummer 11 på ryggen skrudde ballen i en nydelig bue inn bak Begovic i Stoke-målet.

Ballen gikk i keeperhjørnet, men det kan likevel ikke kalles en tabbe av Begovic. Skuddet var så godt utført.

- Det er bare å ta av seg hatten, konstaterer Aleksander Schau i TV 2 Sportens studio i pausen.

Kjempesjanser
Chelsea kjørte kampen i førsteomgang, og fortsatte der de slapp i andre. For selv om Stoke viste seg fram ved enkelte anledninger, dreide det meste seg om hjemmelaget.

Aller nærmest var de med cirka kvarteret igjen å spille. En storspillende Eden Hazard kom seg til linja nærme mål og fikk lagt inn langs bakken forbi Begovic i Stoke-buret.

Der sto Ramires, men han fikk ikke stokket beina under press fra kloss hold, og ballen traff ham på hælen og gikk bakover.

TAKKET MATA: Flere Chelsea-fans har forståelse for Matas avgjørelse om å forlate klubben. Det viser blant annet denne supporteren. Foto: REUTERS / Toby Melville / NTB scanpix
TAKKET MATA: Flere Chelsea-fans har forståelse for Matas avgjørelse om å forlate klubben. Det viser blant annet denne supporteren. Foto: REUTERS / Toby Melville / NTB scanpix Vis mer

Der sto imidlertid Samuel Eto'o og ventet, også han under press. Han maktet ikke å styre ballen i mål fra rundt 3-4 meter, og endte med å skyte den utenfor.

Trekkes i kveld
Chelsea fortsatte å presse på, men det ble ikke flere bursdagsgaver i form av mål til Mourinho. Det betyr imidlertid lite i cup, for i FA-cupens fjerde runde holder det med seier. Chelsea er klare for den 5. runden. Det er ikke Stoke.

Mourinho kunne videre annonsere at Chelsea har fullført kjøpet av den egyptiske kantspilleren Mohamed Salah fra Basel. Overgangssummen skal ligge på rundt 110 millioner kroner, for spilleren som også har vært linket til Liverpool.

Trekningen av FA-cupens femte runde skjer senere i kveld.

FRISPARKMÅL: Begovic kunne ikke forhindre frisparket til Oscar i å gå inn. Foto: REUTERS / Toby Melville / NTB scanpix
FRISPARKMÅL: Begovic kunne ikke forhindre frisparket til Oscar i å gå inn. Foto: REUTERS / Toby Melville / NTB scanpix Vis mer