FERDIG: José Mourinho må finne seg en ny jobb. Foto: NTB scanpix
FERDIG: José Mourinho må finne seg en ny jobb. Foto: NTB scanpixVis mer

Premier League

Mourinho ferdig i United

Manchester United opplyser at José Mourinho slutter som manager i klubben med umiddelbar virkning.

- Vi vil takke ham for jobben han har gjort i Manchester United og ønsker ham lykke til å framtida, skriver klubben på Twitter.

Avgangen kommer etter det som har vært en meget variabel sesong. Laget ligger på sjetteplass i Premier League, hele 19 poeng bak Liverpool.

Opp til fjerdeplassen - som gir plass i neste års Champions League - er det elleve poeng.

I UBALANSE: José Mourinho har tilsynelatende vært i ubalanse lenge. Slik feiret han en scoring mot Young Boys i Champions League 27. november: Med å kaste flasker i bakken. Foto: NTB scanpix
I UBALANSE: José Mourinho har tilsynelatende vært i ubalanse lenge. Slik feiret han en scoring mot Young Boys i Champions League 27. november: Med å kaste flasker i bakken. Foto: NTB scanpix Vis mer

Mourinho kom til klubben i 2016. Lokalavisa Manchester Evening News skriver at han har fått sparken.

United kommer til å utnevne en midlertidig trener med det første. Michael Carrick er blitt spurt om å ta jobben, melder flere engelske medier.

Avgangen kommer mindre enn 48 timer etter at klubben tapte 1-3 for Liverpool søndag.

- Den midlertidige treneren vill sitte ut sesongen mens det letes etter en erstatter på full tid, melder klubben.

Etter Liverpool-kampen insisterte Mourinho på at han ikke hadde mistet garderoben. Derimot hadde han tydeligvis mistet tilliten i styret.

Sett fra utsida har det lenge vært dårlig kjemi mellom Mourinho og styreleder Ed Woodward. Sesongen startet med at manageren var misfornøyd med at han ikke fikk spillere han ønsket seg, blant annet i forsvarsrekka. Dette var en gjennomgangsmelodi i Mourinhos intervjuer lenge.

Tidligere Real Madrid-trener Zinédine Zidane har lenge vært koblet til United. Også Tottenham-manager Mauricio Pochettino har den siste tida vært i spekulasjonene.

Mandag ble det klart at United møter Paris Saint-Germain i åttedelsfinalen i Champions League. Det blir uten Mourinho ved spakene.