Mourinho fikk rett. Willian dumper Tottenham og går til Chelsea

Bekreftes fra klubbhold.

SÅ OG SI KLAR: Det er kun en formalitet i form av arbeidstillatelse som skal i orden før Willian kan kalle seg Chelsea-spiller. Foto: EPA/PETER STEFFEN   NTB / Scanpix
SÅ OG SI KLAR: Det er kun en formalitet i form av arbeidstillatelse som skal i orden før Willian kan kalle seg Chelsea-spiller. Foto: EPA/PETER STEFFEN NTB / ScanpixVis mer

Chelsea meldte søndag at klubben har inngått avtale om å kjøpe brasilianeren Willian fra russiske Anzji.

25-åringen var på vei til Tottenham og var gjennom legesjekk i London-klubben tidligere i uken, men byrival Chelsea ga seg ikke og fikk det endelige tilslaget på den ettertraktede midtbanespilleren.

Ifølge britiske medier skal Chelsea betale om lag 30 millioner pund (vel 280 millioner kroner) i overgangssum.

- Chelsea kan bekrefte at det er inngått avtale med både Willian og hans klubb Anzji Makhatsjkala om en overgang, meldte klubben på sitt nettsted.

- Overgangen avhenger av utfallet av en høring onsdag for å sikre ham arbeidstillatelse.

Willian er Chelseas fjerde kjøp i overgangsvinduet, etter Mark Schwarzer, Marco van Ginkel og André Schürrle. Med ham i troppen blir det enda tøffere kamp om plass for de offensive midtbanespillerne.

Fra før kan José Mourinho velge mellom Eden Hazard, Juan Mata, Oscar, Victor Moses, Kevin de Bruyne og Schürrle.

Mourinho har ingen sympati med Tottenham etter at Chelsea snappet Willian rett under nesa til naboen.

- Det er faren med å gjøre medisinsk sjekk før kontrakten, sier han.

Chelsea-eier Roman Abramovitsj skal ha involvert seg personlig i å sikre overgangen. Han er godt kjent med Anzji-eier Suleyman Kerimov, som vil redusere kostnadene og har sagt at hele stallen er til salgs.

(NTB)