SKREV HISTORIE:  Ryan Giggs score i ligaen i sin 23. strake sesong. Foto: EPA/PETER POWELL DataCo/NTB scanpix
SKREV HISTORIE: Ryan Giggs score i ligaen i sin 23. strake sesong. Foto: EPA/PETER POWELL DataCo/NTB scanpixVis mer

Mourinho fikk se Giggs skrive historie

Manchester United med luke på 12 poeng til naborival City.

(Dagbladet):  Manchester United - Everton 2-0 (2-0)

Real Madrid-manager Josè Mourinho var på tribunen for å følge sin kommende motstander i Champions League. Han fikk se et United-lag som hadde små problemer med å ta alle tre poengene i sin egen lekestue.

Alex Ferguson så ikke ut til å ville ta noen sjanser, og fant plass til både Rooney og van Persie i startoppstillingen mot Everton, til tross for at laget reiser til Madrid førstkommende onsdag. Skotten fant også plass til en 39-åring fra start.

Ryan Giggs skrev igjen historie da han scoret mål i sitt 23. år på rad i den øverste divisjonen i England (21 år i Premier League). En vanvittig prestasjon av waliseren som fikk en enkel jobb med å plassere ballen i mål via stolpen.

United fikk med seieren en luke på hele 12 poeng til naborival City som måtte gi tapt for Southampton i går.

Effektive United Everton styrte store deler av den første omgangen, men de blå har ikke Robin van Persie på topp. Allerede etter få minutter fikk spissen kampens første sjanse, men etter å ha rundet Tim Howard satt han ballen i stolpen på åpent mål fra skrått hold.

Like før pause fikk nederlenderen mulighet til å revansjere seg da Everton stod høyt med sin backfirer. Pasningen fra Rafael var perfekt, og van Persie rundet Tim Howard igjen. Denne gangen traff han målet, og Heitinga var for sen på streken til å avverge avslutningen.

I den andre omgangen så det ut som Everton hadde resignert, og Manchester United fikk noen store muligheter til å øke ledelsen. Evans fikk blant annet en trippel-sjanse som det ikke ble scoring ut av.

SCORET SITT 19. MÅL: Robin van Persie er toppscorer i Premier League. Foto: AFP PHOTO / ANDREW YATES / NTB scanpix
SCORET SITT 19. MÅL: Robin van Persie er toppscorer i Premier League. Foto: AFP PHOTO / ANDREW YATES / NTB scanpix Vis mer