Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Premier League:

Mourinho fjernet alle ballguttene mot Liverpool, satte inn United-talenter

Portugiseren har lang historie med faget.

LIKE GREIT Å TA DET SELV, KANSKJE: José Mourinho byttet ut ballguttene med gode fotballspillere til kampen mot Liverpool sist uke. Foto: NTB Scanpix/Matt West
LIKE GREIT Å TA DET SELV, KANSKJE: José Mourinho byttet ut ballguttene med gode fotballspillere til kampen mot Liverpool sist uke. Foto: NTB Scanpix/Matt West Vis mer

(Dagbladet): - Ja, det er riktig at José byttet ut ballguttene før Liverpool-kampen, sier en talsmann for Manchester United til Mirror.

Ifølge avisa har Mourinho sett seg lei på treig henting av ballen og manglende spilleforståelse blant ungsauene på sidelinja.

I stedet har han satt inn skikkelige fotballspillere.

- Tidligere ble oppgaven utført via Manchester United Foundation, men manageren endret på det mot Liverpool og satte inn gutter fra et av lagene fra akademiet. Vi vet ikke om det samme vil skje igjen i fremtidige kamper, sier United-talsmannen.

Opptatt av faget

José Mourinho har selvfølgelig en lang historie med disse ballguttene.

I 2014, da som Chelsea-manager, konfronterte han en ballgutt på Selhurst Park, visstnok i frykt for at Cesar Azpilicueta skulle komme ham i forkjøpet og gjøre noe dumt.

Den gangen nevnte portugiseren at han ville unngå en reprise fra sesongen før, da Eden Hazard ble utestengt i tre kamper etter å ha blitt fysisk med en av Swanseas ballgutter.

Spilleforståelse

Også forrige sesong, i desember 2015, kritiserte Mourinho Premier Leagues ballgutter, og kalte Leicesters sidelinjemannskap for en skam, i irritasjon over somlingen deres.

- Manageren var ikke fornøyd med det som ble levert av ballguttene og -jentene. Han ønsket en mye mer strømlinjeformet operasjon, spesielt når United er i angrep eller laget har dårlig tid, sier en kilde til Mirror om den nylige endringen på Old Trafford.

- Han mener at ved å hente inn gutter fra akademiet, spillere som forstår spillets nyanser og forstår når det haster, så vil det hjelpe til med å få spillet kjapt i gang i viktige perioder. Så må folk så klart gjerne spekulere på om motstanderne vil få samme service i samme situasjoner, sier kilden.

Det endte 1-1 i den nevnte kampen mellom Manchester United og Liverpool.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling